/ /

Fesztivál hírek

Új szakmai programokkal bővült a Friss Hús

A Friss Hús rövidfilm-válogatásának vetítései mellett szakmai programok is várják a fesztivál közönségét. A kerekasztal-beszélgetések a filmszakma jelenlegi helyzetével, a televíziós sorozatok gyártásával és a fesztiváloztatással kapcsolatos kérdéseket járják körbe. 2018-ban is visszatér a pitchfórum és a kritikaíró workshop, illetve idén először lesz Suli-Mozi és filmes job market, a The Hollywood Reporter kritikusa, Boyd van Hoeij pedig a High School Musical 3. című modern klasszikust elemzi előadásában.

// kárpát-medence

60 film a Verzión

26 ország mintegy 60 filmjét vetítik Budapest öt helyszínén a holnap kezdődő Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon, amelyen fehérorosz alternatív színházat, iráni mullahokat, ruandai focistákat, csehszlovák terroristákat és vándorló magyarokat bemutató alkotásokat is láthatnak az érdeklődők.

// kárpát-medence

Tizennyolcan az Arany Pálmáért

Végleges a Cannes-i filmfesztivál versenyprogramja. Szőcs Petra A kivégzés című filmjét is meghívták a rövidfilmek versenyébe.

// európa

Az Öt törött kamera című film tarolt a Verzió-fesztiválon

A közönség szavazatai alapján a palesztin Emad Burnat és az izraeli Guy Davidi Öt törött kamera című alkotása nyerte el az 1500 eurós Verzió-díjat, és idén először a diákzsűri által odaítélt 100 000 forintos különdíjjal is a holland–francia–izraeli–palesztin koprodukcióban készült dokumentumfilmet jutalmazták 9. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál zárónapján.

// kárpát-medence

Ma kezdődik az Auschwitz-rekviem fesztivál Budapesten

2012. október 26. és 28. között szervezi meg a Romédia Alapítvány az Uránia Filmszínházban az Auschwitz-rekviem programsorozat keretében a Rekviem Dokumentumfilm Fesztivált, melynek témája Tömeggyilkos hatalmak: történelem és emlékezet a 21. században.

// kárpát-medence

Tudor Giurgiu és Cserhalmi Sára is nyert Varsóban

Frédéric Fonteyne Tango libre című zenés filmdrámája nyerte el a hétvégén lezárult 28. Varsói Nemzetközi Filmfesztivál nagydíját. A díjazottak listájára idén egy magyar és egy román film is felkerült.

// európa