/ /

Ffest hírek

Kezdődik a 7. Ffest Nemzetközi Diákfilmfesztivál

Több mint 100 romániai, szlovákiai, lengyelországi, csehországi és magyarországi diákfilm kerül bemutatásra a publikum számára már megszokott öt kategóriában (animáció, rövidfilm, játékfilm, dokumentumfilm és kísérleti film) a 2013. november 20. és 23. között megszervezendő eseményen.

// kárpát-medence

Indul a Ffest

Ma délután 18 órakor tartják Kolozsváron a Ffest nemzetközi diákfilmfesztivál megnyitó ünnepségét.

// kárpát-medence

Sikeres sapientiás részvétel az idei FFeST-en is

2010. november 26–28. között negyedik alkalommal szervezte meg a Sapientia EMTE Természettudományi és Művészeti Kara a Babeş–Bolyai Tudományegyetemmel közösen a háromnapos FFeST Diákfilmfesztivált. Az első díjat Visky Ábel filmje nyerte el a fikciós rövidfilmek kategóriájában, a remake workshopon pedig 14 sapientiás hallgató vett részt.

// kárpát-medence

Pénzügyi gondokkal küzd a kolozsvári FFeST

Magyarországi támogatásokból és önerőből rendezik meg a kolozsvári diákfilm-fesztivált, amelyhez sem a helyi önkormányzat, sem román magáncégek nem nyújtottak támogatást. A Nemzeti Kulturális Alap és a Szülőföld Alap összesen 17 ezer lejjel (1,2 millió forinttal) támogatja a FFeST elnevezésű filmes seregszemlét. A szervezők, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Babeş-Bolyai Tudományegyetem saját forrásaiból teremti elő a költségvetés hiányzó részét. (MTI)

// kárpát-medence

Diákfilmek Fesztiválja Kolozsváron

Nemzetközi rendezvénnyé bővült a Diákfilmek Fesztiválja, a FFeST, amelyet második alkalommal szerveznek meg Kolozsváron. Idén november 24–30 között zajlik a rendezvény, a Babeş-Bolyai Tudományetem Auditorium Maximumában, a Mátyás Házban és a Sapientia-EMTE épületében.

// kárpát-medence