/ /

Filmfesztivál hírek

Filmfesztivált alapítottak Nagyváradon

Február 1-jétől lehet majd nevezni az Oradea Filmfesztivál nemzetközi versenyébe. A rendezvényt október 15. és 18. között tartják a Cortina Digiplex moziban, a tervek szerint reggeltől estig, több teremben. Kísérőrendezvényként strandon fognak vetíteni és autósmozit szerveznek.

// kárpát-medence

Az összes filmfesztivál pályázatát visszadobta a Román Kulturális Intézet

A pályázat „adminisztratív fázisában” utasított vissza számos jelentős és sikeresként számon tartott kulturális projektet a Román Kulturális Intézet (Institutul Cultural Român / ICR). Az első szűrőn az összes filmfesztivál kiesett, az egyetlen támogatásra jogosult projekt célja pedig „az újhullámos filmek és korábban befutott rendezők munkáinak promótálása a bordeaux-i filmfesztiválon”.

// kárpát-medence

Magyar filmek Montrealban

Bergendy Péter A vizsga és Gyöngyössy Bence Utolsó rapszódia című filmjét is vetíti az augusztus 23-án kezdődő kanadai filmfesztivál. Az A kategóriás filmszemle elsőfilmes versenyében egy lengyel–magyar–német koprodukció is szerepel, a címe: Zdjecie (A fénykép).

// nagyvilág

Magyar filmek Palicson

Szombaton kezdődik a 19. Palicsi Filmfesztivál. A versenyprogramot Fliegauf Bence Csak a szél című filmje nyitja meg; a magyar filmnek szentelt különprogramban 6 játékfilmet ismerhet meg a vajdasági filmfesztivál közönsége.

// kárpát-medence