/ /

Filmfinanszírozás hírek

Hét film kapott filmalapos gyártási támogatást

A tévéképernyőkről ismert M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor közös projektjét, A nyomozóval befutott Gigor Attila, valamint Török Ferenc, Sopsits Árpád, Sándor Pál, Kamondi Zoltán és Pacskovszky József új filmjének a gyártását támogatja a filmalap.

// kárpát-medence

Gyártási támogatást kap Till Attila és Bereczki Csaba következő filmje

A Magyar Nemzeti Filmalap legutóbbi döntése értelmében 285 millió forinttal támogatja Till Attila Tiszta szívvel című filmjének gyártását, mely egy kerekesszékes bérgyilkos banda története. Bereczki Csaba Soul Exodus című zenés dokumentumfilmjének gyártását 150 millió forinttal támogatják – közölte ma a filmalap.

// kárpát-medence

Moldovában is lesz CNC

Moldova Köztársaságban is létrehoznak egy Országos Filmközpontot (a neve ugyanaz lesz, mint a hazaié: Centru Naţional al Cinematografiei / CNC), a célja a moldovai filmrendezők projektjeinek anyagi támogatása lesz. Az új intézmény 2015-ben kezdheti meg a tevékenységét, a parlament ugyanis már elfogadta a moldovai CNC-t létrehoz törvényt.

// európa

Több pénzt kaphatnak a cseh koprodukcióban készülő filmek

300 millióval 800 millió koronára emelte a cseh kormány szerdán a Csehországban forgató külföldi filmeseknek nyújtandó támogatás idei összegét – közölte Pavel Belobrádek miniszterelnök-helyettes a kormány ülése utáni sajtóértekezleten.

// európa