/ /

Filmforgalmazás hírek

Új filmforgalmazó jelenik meg a romániai piacon

A DOK Leipzig Arany Galamb-díját elnyerő román dokumentumfilmet mutatja be először a hazai piacon a Rollercoaster PR, amely eddigi promóciós tevékenysége mellett filmforgalmazással is foglalkozni fog.

// európa

Amerikában szeretik a Fehér istent

Mundruczó Kornél filmjét március vége óta játsszák az amerikai mozik, a legbefolyásosabb sajtóorgánumok kritikusai méltatják, és a napokban fődíjat nyert egy floridai fesztiválon.

// nagyvilág

Nem talál forgalmazóra Japánban az új Angelina Jolie-film

A Rendíthetetlen (Unbroken) ugyanis az amerikai olimpikon és háborús hős Louis „Louie” Zamperini története, aki a második világháborúban túléli repülőgépe lezuhanását, majd a japán hadsereg kezébe kerül, és fogolytáborba viszik, ahol embertelenül bánnak vele.

// nagyvilág

Filmforgalmazási konferencia lesz jövő héten Budapesten

A Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozata által szervezett konferecia témája: A film mint érték, és az új kihívások. Az előadásokat február 2-án és 3-án 10 és 19 óra között lehet meghallgatni a Pesti Vigadó Kamaraszínház termében.

// kárpát-medence

Multiplexes kedvezmény magyar filmeknek

Magyarország legnagyobb moziüzemeltetője, a Cinema City kedvezményes vászonhasználati díjat állapít meg a magyar filmek esetében, és azt a filmek bevételéből vonja le – tájékoztatta az MTI-t a Magyar Nemzeti Filmalap és a moziüzemeltető.

// kárpát-medence