/ /

Filmforgalmazás hírek

Amerikában szeretik a Fehér istent

Mundruczó Kornél filmjét március vége óta játsszák az amerikai mozik, a legbefolyásosabb sajtóorgánumok kritikusai méltatják, és a napokban fődíjat nyert egy floridai fesztiválon.

// nagyvilág

Nem talál forgalmazóra Japánban az új Angelina Jolie-film

A Rendíthetetlen (Unbroken) ugyanis az amerikai olimpikon és háborús hős Louis „Louie” Zamperini története, aki a második világháborúban túléli repülőgépe lezuhanását, majd a japán hadsereg kezébe kerül, és fogolytáborba viszik, ahol embertelenül bánnak vele.

// nagyvilág

Filmforgalmazási konferencia lesz jövő héten Budapesten

A Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozata által szervezett konferecia témája: A film mint érték, és az új kihívások. Az előadásokat február 2-án és 3-án 10 és 19 óra között lehet meghallgatni a Pesti Vigadó Kamaraszínház termében.

// kárpát-medence

Multiplexes kedvezmény magyar filmeknek

Magyarország legnagyobb moziüzemeltetője, a Cinema City kedvezményes vászonhasználati díjat állapít meg a magyar filmek esetében, és azt a filmek bevételéből vonja le – tájékoztatta az MTI-t a Magyar Nemzeti Filmalap és a moziüzemeltető.

// kárpát-medence

Zöld utat kapnak az amerikai filmek Kínába

Kína az eddigieknél szélesebbre tárta kapuit az Egyesült Államok filmipara előtt, ami több amerikai film fogadását és jobb üzleti feltételek biztosítását jelenti az amerikai stúdiók számára.

// nagyvilág