/ /

Filmstúdió hírek

Kelet-Európában építkezne a Pinewood brit filmstúdió

Magyarországon, Csehországban vagy Horvátországban építene kisebb filmvárost a brit Pinewood filmstúdió – közölte honlapján a Splitben megjelenő Slobodna Dalmacija című horvát napilap angol nyelvű kiadása, hozzátéve, hogy a döntés a helyszínről szeptemberben várható.

// európa

Új luxusfilmstúdió Mexikóban

Októberben nyílik meg Santa Fe mellett az a luxuskivitelű és -felszereltségű filmstúdió, amitől sokan várják az utóbbi időben megtorpant új-mexikói filmipar fellendülését.

// nagyvilág

Film készül a Pannónia Filmstúdióról

Az alkotók reményei szerint őszre elkészülhet a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon (KAFF) bemutatott, Átrajzolt film című munka második része, Szalay Péter rendező dokumentumfilmje, amely a Pannónia Filmstúdió történetét eleveníti fel.

// kárpát-medence

Megteltek a filmstúdiók

A nemzetközi filmipar fellendülésének egyik nyertese Magyarország lehet, a korábbi évek pangása után már tavaly jó kihasználtsággal működtek a hazai filmstúdiók, az idén pedig minden korábbinál nagyobb rohamra számítanak – írta a Világgazdaság hétfőn.

// kárpát-medence

Ma nyílik a Mafilm új stúdiója Fóton

Ma adják át a Mafilm fóti telepén a két éve leégett Huszárik stúdió helyén épült, nemzetközi produkciók fogadására is alkalmas 2 000 négyzetméteres új műtermet, amelyben decembertől lehet majd forgatni – tájékoztatott az MTI.

// kárpát-medence

Nem lesz sztrájk Hollywoodban

Előzetes megállapodásra jutottak a hollywoodi filmstúdiók az amerikai televíziós és filmszínészek legnagyobb szakszervezetével az új kollektív szerződésről, véget vetve ezzel kilenc hónapon át tartó keserű vitájuknak és elhárítva egy lehetséges színészsztrájk veszélyét – írja az MTI.

// hollywood

Filmstúdió épül Pécsen

Az egykori mecseki szénbányák hét hektáros területén épülő pécsi filmgyár és médiastúdió 2009 végére készülhet el - mondta Sas Tamás filmrendező, a komplexum megálmodója. A filmrendező szerint Pécs vonzó lehet a nemzetközi filmipar számára.

// kárpát-medence