/ /

Filmszemle hírek

Hónapokkal eltolhatják a Filmszemlét

A Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) a kulturális tárca segítségét kérte, mert a megnyirbált jövő évi, és a zárolt idei kerete miatt nem tudja megrendezni a 2011-es Filmszemlét, így lehetséges, hogy a februárra esedékes hagyományos filmes ünnepet májusra tolnák, amikor már vélhetően tisztább lesz a helyzet – mondta el az fn.hu-nak a kuratórium egy tagja.

// kárpát-medence

Veszélyben a Filmszemle

A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatása ötödére csökkent jövőre, így a banki tartozások részleteinek kifizetése után még a Filmszemlére sem marad pénzük. (index)

// kárpát-medence

Pótvetítések a Filmszemlén

Kiemelkedő az érdeklődés a 41. Magyar Filmszemle filmjei iránt. A nyitónapon Jancsó Miklós Oda az igazság című művét 1956 néző tekintette meg, a Szemle két helyszínén nagyon jól fogytak a jegyek és pótelőadásokat is ki kellett tűzni.

// kárpát-medence

Megkezdődött a 41. Magyar Filmszemle

„Mondják, meghalt a film. Hát akkor éljen a film! A 41. Magyar Filmszemlét megnyitom” – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Garas Dezső színművész kedden este a filmes mustrát a fővárosi Palace MOM Park moziban.

// kárpát-medence

II. Magyar Forgatókönyv Börze a Szemlén

A 41. Magyar Filmszemle keretén belül a Fade In Script Consulting ismét megrendezi a Magyar Forgatókönyv Börzét. Február 4-én, csütörtökön 16:30 és 18:30 között lehet meghallgatni a 6 döntős filmterv prezentációját, majd utána részt lehet venni a díjátadó fogadáson is. Az esemény teljesen publikus és ingyenes.

// kárpát-medence