/ /

Filmszemle2011 hírek

Először lesznek önálló szekcióban az animációk a filmszemlén

Első alkalommal szentelnek önálló versenyszekciót az animációs alkotásoknak a 42. Magyar Filmszemlén május 5. és 8. között. Az idei mustrán fontos szerep jut az animációnak, a versenyprogramba 11 alkotást válogatott be a Báron György, Féjja Sándor, Varga Csaba filmes szakemberekből álló előzsűri. (MTI)

// kárpát-medence

Filmszemle 2011: Cserhalmi György lesz a zsűrielnök

Cserhalmi György színművész lesz a 42. Magyar Filmszemle nagyjátékfilmes zsűrijének elnöke. A május 5. és 8. között négy budapesti helyszínen zajló mustrán először indulnak önálló versenyben az animációs filmek, és a szemle a közösségi portálokon is nyomon követhető lesz. (MTI)

// kárpát-medence

Muszáj vetíteni A torinói lovat a Filmszemlén?

A Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMK) kuratóriuma – figyelemmel a sajtóban a tárgyban megjelent eltérő tartalmú értelmezésekre – megvizsgálta Tarr Béla rendezésében készült A torinói ló c. filmalkotás Magyar Filmszemlén történő bemutatási kötelezettségének kérdését.

// kárpát-medence

Az idei lehet az utolsó Magyar Filmszemle

Május 5-től 8-ig fog tartani az idei Magyar Filmszemle. A rendelkezésre álló összeg nagyjából a fele annak, mint amennyiből eddig gazdálkodhattak. A májusi filmünnep szerény keretek között fog zajlani, kétséges például, hány külföldi újságíró és filmszakember jön el abból a nyolcvan-százból, aki minden évben ismerkedni szokott a friss magyar filmterméssel. (hír24)

// kárpát-medence

Május elején lesz a Filmszemle

„A 42. Magyar Filmszemle 2011. május 5–8. között kerül megrendezésre. A szemle helyszínei az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Corvin és Puskin mozi, valamint a szabadtéri rendezvényeknek helyet adó Erzsébet téri Kulturális Központ és Park (Gödör Klub)" – áll a 42. Magyar Filmszemle Szervező Bizottságának sajtóközleményében.

// kárpát-medence

Áprilisban lesz idén a Filmszemle

Most már biztos, hogy idén is, várhatóan áprilisban megtartják a Magyar Filmszemlét – közölte a mustrát megrendező Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) kuratóriuma.

// kárpát-medence

Két filmszemle is lehet a keveredésben

Szomjas György a Filmművész Szövetség élén fapados filmszemlét tervez februárra a tanácstalan filmesekkel, akik nem tudják, hogy a kérdésben az áprilisban megszűnő alapítvány vagy a húsz éve a szemlét az alapítvánnyal szervező szövetség mellé álljanak. (index)

// kárpát-medence