/ /

Filmterv hírek

A „háború gyermekeiről” forgatna Mészáros Márta

A második világháború után játszódik és a szétszakadt emberi kapcsolatokról szól majd Mészáros Márta új filmje, amelynek forgatókönyvét a varsói European Network Remembrance and Solidarity (ENRS), az osztrák Boltzmann Intézet és a Magyar Nemzeti Filmalap együttműködésével, támogatásával fejleszti a Kossuth-díjas rendező.

// kárpát-medence

Magyar filmterv Európa legjobbja

A KMH Filmben készülő Utóélet című játékfilmterv nyerte el az Európai Unió MEDIA Programjának díját, melyet Androulla Vassiliou, az Európai Bizottság oktatásügy, kultúra, többnyelvűség és ifjúságpolitikai biztosa ad át a magyar projekt alkotóinak május 15-én a cannes-i filmfesztiválon.

// európa

Európai producerek érdeklődnek a magyar filmtervek iránt

Hatalmas az érdeklődés a fiatal magyar rendezők filmtervei iránt a Les Arcs Európai Filmfesztiválon. A francia Alpok síparadicsomában december 18-ig tart az egyetlen olyan seregszemle, amelyen kizárólag európai filmeket vetítenek. A bemutatók mellett a fesztivál jelentős szakmai programokat kínál producerek, forgalmazók és a filmtervekkel érkező rendezők számára is.

// európa

Lengyel rendező nyerte a legjobb európai filmterv díját

Paweł Pawlikowski, Nagy-Britanniában élő lengyel filmrendező Sister of Mercy című filmtervével érdemelte ki idén azt a díjat, amelyet az uniós MEDIA program által támogatott projektek közül a legkiválóbb európai vonatkozású filmtervnek ítélt oda az Európai Bizottság – jelentette be hétfőn Andrula Vasziliu oktatásügyért, kultúráért, a többnyelvűségért és az ifjúságpolitikáért felelős uniós biztos a 63. Cannes-i Filmfesztiválon. (MTI)

// európa