/ /

Filmtettfeszt hírek

Alternatív erdélyi filmtörténet – a 14. Filmtettfeszten

A Filmtettfeszt mindig is nagy hangsúlyt fektetett a friss erdélyi filmalkotások és a helyi vonatkozású, filmtörténeti ínyencségek bemutatására egyaránt. Ennek a szellemében idén sem maradhat ki a műsorból az erdélyi rövidfilm-válogatás, illetve egy infotainment jellegű programpont, amely lazább szálakkal kötődik a régióhoz, szorosabban egy tavalyi műsorszámhoz. A kolozsvári Insomnia Caféban kezdődik szombat este 8 órakor.

// kárpát-medence

Októberben újra Filmtettfeszt!

13. kiadásához érkezett a Filmtett „születésnapi rendezvényeként” indult Filmtettfeszt – Magyar Filmnapok. Idén október 3. és 6. között várjuk a moziba a friss és a klasszikus magyar film rajongóit, felnőtteket és gyerekeket egyaránt. A 2013-as fesztivál nagy újdonsága: hét erdélyi városban lesz megszervezve!

// kárpát-medence

11. Filmtettfeszt – második nap

A tegnap délután nagy lendülettel útjára indult 11. Filmtettfeszt ma második napjához érkezett. Koradélután az erdélyi filmgyártás helyzetéről beszélgetünk, majd az érdeklődők dokumentumfilmeket nézhetnek meg, amit két nagyjátékfilm követ. A részletes program a következő:

// kárpát-medence

Holnap kezdődik a 11. Filmtettfeszt!

Holnap délutántól kezdődően mindenkit szeretettel várunk a tizenegyedik alkalommal megszervezett, négy napon át tartó Filmtettfesztre, melynek színes felhozatalában kicsik és nagyok is egyaránt kedvükre válogathatnak.

// kárpát-medence

Filmtettfeszt – Idén Nagyváradon is!

A Metrion Egyesülettel való együttműködés eredményeként idén a váradi közönséghez is eljut a 11. Filmtettfeszt filmjeinek egy része. Az október 8-i, szombati vetítési program alább olvasható.

// kárpát-medence

Hamarosan kezdődik a Filmtettfeszt!

Október 29. és november 1-je között 9. alkalommal szervezi meg a fesztiválját a Filmtett, mely ez alkalommal is rengeteg lehetőséget biztosít a kikapcsolódni vágyóknak. A szervezők a magyar filmek friss termésének legjavát válogatták össze a fesztiválra, valamint lesz német est, gyerekmatiné, könyvbemutató és maszkmesteri workshop is. További részletek és a fesztivál programja elérhető a Filmtettfeszt weboldalán!

// kárpát-medence

...és ez is véget ért!

Paczolay Béla Kalandorokjával ért véget tegnap éjjel a Filmtettfeszt. Az öt nap alatt alaposan kifárasztott nézősereg mára már ki is pihenhette fáradalmait – nyugodtan lehet emésztgetni a látott filmeket és friss fejjel lehet készülődni a jövő évi mulatozásra!

// kárpát-medence