/ /

Filmtettfeszt2013 hírek

Drakula halála. Felolvasóest az Insomniában

A 13. Filmtettfeszt alkalmával vasárnap, október 6-án 21 órakor felolvasóest kezdődik a kolozsvári Insomnia Kávéházban. Terítéken a Drakula halála című „filmregény”. A rendezvény társszervezője az Origo Egyesület, ötletgazdája Szántai János. További szereplői: Pál Emőke, Karácsonyi Zsolt és Jakab-Benke Nándor. Az est házigazdája Papp Attila Zsolt.

// kárpát-medence

Harmadszor lesz Váradon is Filmtettfeszt

Idén harmadszor ad otthont filmtettfesztes vetítések Nagyvárad. A holnapi, október 5-i program 13 órakor kezdődik, ifjúsági filmet, egészestés és rövidfilmeket, animációs és élőszereplős alkotásokat egyaránt magába foglal. A rendezvénynek a Partiumi Keresztény Egyetem ad otthont.

// kárpát-medence

Hideg napok. Kovács András három filmje a 13. Filmtettfeszten

A Filmtettfeszt 13. kiadása különleges vendéget üdvözölhet: a Kolozs megyei származású Kossuth-díjas és kétszeres Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, Kovács András tehetsége és közel fél évszázadot átfogó alkotói pályája előtt tiszteleg. Ebből az alkalomból három Kovács András-filmet tűztünk műsorra, a nézők minden vetítés után közönségtalálkozón beszélgethetnek a rendezővel.

// kárpát-medence

13. Filmtettfeszt: Koltai Róbert és a Sose halunk meg! Kolozsváron

Dupla kerek évfordulót ünnepel a 13. Filmtettfeszt: 20 éve készült a Sose halunk meg!, a 70 éves Koltai Róbert talán legnépszerűbb filmje. A népszerű magyar színész-rendezővel október 4-én, pénteken, a Sose halunk meg! este 8-kor kezdődő vetítése után találkozhat a kolozsvári közönség.

// kárpát-medence

100 éves az erdélyi film – ünnepi vetítések a 13. Filmtettfeszten

Október 4-én, péntek este 6 órakor Kolozsváron élő zongoramuzsikával kísért némafilmmel idézzük fel az erdélyi némafilmgyártás hőskorát: éppen 100 évvel ezelőtt, 1913-ban mutatták be Janovics Jenő Sárga csikó című filmjét. Mivel a színidirektor első mozgóképes munkájából csupán töredékek maradtak fenn, egy másik filmjét, a Világrémet vetítjük a Művész moziban. A vetítésre sor kerül szombaton Székelyudvarhelyen és vasárnap Sepsiszentgyörgyön is.

// kárpát-medence

Forgatókönyv-fejlesztői kerekasztal Kolozsváron

Forgatókönyv-fejlesztés a Magyar Nemzeti Filmalapnál – ez a címe a 13. Filmtettfeszt Magyar Filmnapok keretében megrendezendő szakmai kerekasztal-beszélgetésnek. A meghívottak: Divinyi Réka forgatókönyv-fejlesztési igazgató, Benkő Orsolya, Hegedűs Bálint és Maruszki Balázs forgatókönyv-fejlesztők. A helyszín a Sapientia EMTE Bocskai-háza (Óváry-terem), kezdési időpont: szombat, október 5., 11 óra. A rendezvény ingyenes és nyitott minden érdeklődő számára.

// kárpát-medence