/ /

Filmtettfeszt2014 hírek

Közel 6800 nézővel zárt hétvégén a Filmtettfeszt Magyar Filmnapok

A tavalyi 4300-as nézőszámnál jóval többet jegyeznek az idei, 14. Filmtettfeszt Magyar Filmnapok szervezői. A fesztivál három helyszínnel – Kovászna, Kézdivásárhely, Beszterce – bővült, ugyanakkor egyre többen vesznek részt a fesztivál kolozsvári, csíkszeredai és székelyudvarhelyi vetítésein.

// kárpát-medence

Ma kezdődik a 14. Filmtettfeszt!

4 nap, 20 egészestés játék-, dokumentum- és animációs film, számos rövidfilm, minden eddiginél több közönségtalálkozó és meglepetésrendezvények – keződik a Filmtettfeszt Magyar Filmnapok 14. kiadása Kolozsváron. Holnap 9 további városban is indul a fesztivál. Részletes program itt.

// kárpát-medence

Száz éve született Tolnay Klári

100 éve született az ezerarcú színésznő, Tolnay Klári. Ő játssza a női főszerepet többek közt az Ágrólszakadt úrilány című vígjátékban, és ő szólaltatja meg a madarakat óvó tündért a Vili, a verébben – a 14. Filmtettfeszt e két film vetítésén kívül Góg Laura Tolnay 100 című portrékötetének a bemutatójával tiszteleg Tolnay Klári emléke előtt.

// kárpát-medence

Gyerekkuckó Nagyváradon

Óvodás, kisiskolás gyerekek számára szerveznek játékos alkotóműhelyt a 14. Filmtettfeszt Magyar Filmnapok keretében Nagyváradon a PKE képzőművészet szakos diákjai, valamint a Tanítóképző Intézet diákjai. A műhelyt Gordán Ágnes vezeti. A felhívás alább.

// kárpát-medence

Némafilmsztárok arcképcsarnoka – kiállítás a Filmtettfeszten

Látványos és kalandos időutazásra hívja a székelyudvarhelyi filmrajongókat a 14. Filmtettfeszt Magyar Filmnapok. A Némafilmsztárok arcképcsarnoka főképp magyar, kivándorolt és külföldön híressé vált filmcsillag életútjába és karrierjébe enged bepillantást. A kiállításnak a székelyudvarhelyi Városi Könyvtár ad otthont, a megnyitó pénteken, október 3-án 17:30-kor kezdődik.

// kárpát-medence

14. Filmtettfeszt: Bemutatkozik a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja

A program keretében mostanig közel 450 különféle műfajú film, audiovizuális online tartalom, valamint forgatókönyv megvalósításához adott támogatást a Médiatanács. A programra eddig is pályázhattak határon túli alkotók, 2014 őszétől azonban a Médiatanács határon túli keretet különített el a programon belül. A lehetőségekről a nyitófilm, A berni követ vetítése utáni közönségtalálkozón lehet többet megtudni a programot koordináló Kollarik Tamástól.

// kárpát-medence

Gyerek- és ifjúsági filmek a 14. Filmtettfeszten

Nem csak a felnőttek szórakozhatnak a Filmtettfeszten: a program idén is várja a legkisebbeket és a mozizni vágyó kamaszokat egyaránt. A műsoron: Bogyó és Babóca 3., Vili, a veréb, Aura és Berosált a rezesbanda. A belépés ingyenes.

// kárpát-medence

Sárga Csikó Díj 2014

Az első erdélyi magyar játékfilmről elnevezett életműdíjat 2012-ben alapította a Filmtett Egyesület. Az egyesület évente tüntet ki a díjjal egy-egy olyan filmes személyiséget, aki munkásságával jelentős mértékben segíti vagy segítette a kezdő és a tapasztalt erdélyi filmesek pályájának alakulását. A díjat idén Muhi András producer veszi át.

// kárpát-medence

Autósmozi a 14. Filmtettfeszten

Egyedülálló kezdeményezéssel várja a filmek szerelmeseit Székelyudvarhelyen a 14. Filmtettfeszt: igazi drive-in moziban nézhetik meg az Isteni műszakot azok, akik október 3-án, pénteken 22 órakor begördülnek a helyi a Kaufland parkolójába.

// kárpát-medence