/ /

Filmul de piatră hírek

Erdélyi magyar díjazottak Piatra Neamţon

Két fiatal erdélyi magyar filmest díjaztak a hétvégén lezárult Piatra Neamţ-i Filmul de Piatră országos fesztiválon: Csont Zsombor és Török Tihamér Planet_RO2012 című munkája dicséretet kapott.

// kárpát-medence

Két hét múlva kezdődik a Filmul de Piatră fesztivál

Január 5. és 8. között zajlik Piatra Neamţon az ország legfontosabb regionális filmfesztiválja, a Filmul de Piatră harmadik kiadása. A versenyprogramban Romániában és Moldovában készült rövidfilmek mérkőznek meg, minden évben szerepelnek köztük magyar nyelvű filmek is.

// kárpát-medence

Kolozsvári magyar siker a Piatra Neamţ-i filmfesztiválon

Amint arról korábban beszámoltunk, a január 6–9. között zajló, Piatra Neamţ-i Filmul de Piatră rövidfilmfesztiválon több magyar rövidfilm is versenyzett. A ma este lezárult fesztivál nyertesei között egy kolozsvári filmszakos diák, Kádár Melinda Két igaz című alkotása is megtalálható.

// kárpát-medence

A Filmul de Piatră díjai

Az idén első alkalommal, január 7–11. között Piatra Neamţon megrendezett fesztivál versenyprogramjában 45 rövidfilm szerepelt. A versenyprogramban részt vett két, a Filmtett-Duna Műhely táborban készült animáció is  (Török Tihamér Easy Life; Kassay Réka: Esti mese).

// európa