/ /

Fliegauf benedek hírek

Fliegauf kapta a Berlinale-zsűri nagydíját

A zsűri nagydíjával, Ezüst Medvével tüntették ki Fliegauf Benedek Csak a szél című alkotását a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén szombaton. Olasz film kapta az Arany Medvét a legjobb rendező a német Christian Petzold lett, a színésznők között a kongói Rachel Mwana, a színészek mezőnyében Mikkel Bo Folsgaard diadalmaskodott.

// európa

Négy magyar rendező a szófiai filmfesztiválon

Fliegauf, Kocsis, Miklauzic, Mundruczó – Négy magyar rendező filmjét hívta meg a szófiai filmfesztivál, Bulgária elsőszámú filmünnepe. A zöld sárkány gyermekei a versenyprogramban indul.

// európa

Két magyar játékfilm a Londoni Fesztiválon

Kocsis Ágnes és Fliegauf Benedek legutóbbi játékfilmjeit mutatja be a szerdán kezdődő Londoni Filmfesztivál; mindkét alkotással a seregszemlén találkozhat először a szigetország közönsége.

// európa

Fliegauf Benedek Reykjavíkban

Szeptember 23-án kezdődik Izland nemzetközi filmünnepe Reykjavíkban. A rangos fesztivál „Emerging Master” elnevezésű új programjában Fliegauf Benedeket mutatja be az izlandi főváros közönségének. A filmművészet ígéretes tehetségeit felvonultató portrésorozatot egy magyar alkotó, Fliegauf Benedek munkássága nyitja meg.

// európa

Román és magyar sikerek a Locarnói Filmfesztiválon

Fliegauf Benedek első angol nyelvű játékfilmjét, a Wombot különdíjával méltatta az ifjúsági zsűri. A Katapult Film koprodukciójában készült Morgen című román-magyar-francia alkotás, Marian Crişan első játékfilmje négy díjat, köztük a zsűri különdíját is elnyerte Locarnóban.

// európa