/ /

Folyóirat hírek

S.O.S. Filmvilág!

Veszélyben a Filmvilág fennmaradása, ezért támogatásunkat kérik. A filmes folyóirat segélykérő közleménye szerint a magyar filmművészeti folyóiratok összeomlanak, ha a kultúra fontosságát megértő polgárok nem segítenek.

// kárpát-medence

Bizonytalan ideig nem jelenik meg nyomtatásban a Mozinet Magazin

A Mozinet.hu internetes portál jogelődje 1998-ban alakult, a filmes szakorgánum bázisán 2004 februárjától jelenik, jelent meg havi rendszerességgel a Mozinet Magazin. Összesen 87 lapszámot adtak ki az elmúlt hét és fél évben, több ezer filmkritikát, több száz interjút, rendezvénybeszámolót és összeállítást olvashattak a lapban a film iránt érdeklődők.

// kárpát-medence

Boltokban a skandináv filmmel foglalkozó Prizma

Megjelent a Prizma hatodik, a kortárs skandináv filmmel foglalkozó száma, 136 színes oldalon, Szemző Zsófia illusztrációival. Benne szó esik a dán filmgyártás legfrissebb tendenciáiról, a norvég horrorfilmről, az izlandi film glokális jellegéről, Lukas Moodyssonról, Anders Thomas Jensenről, Roy Anderssonról – utóbbi két rendezővel interjú is készült.

// kárpát-medence

Pénteken mutatják be a Prizma első számát

A Prizma filmművészeti folyóirat első számának lapbemutatóját július 10-én, azaz pénteken 19 órakor tartják a budai Nyitott Műhelyben, ahol a szerkesztők beszélgetnek majd a lapról, az első szám témájáról, David Cronenbergről, és filmvetítés is lesz.

// kárpát-medence

Elindult a Prizma filmművészeti folyóirat

Prizma címmel új, filmművészettel foglalkozó folyóirat indult, melynek első száma 2009. május 18-án jelent meg. A szerkesztőség örömmel fogad absztraktokat a későbbi lapszámokhoz. A lap elsősorban fiatal filmes szakíróknak kíván igényes fórumot teremteni, ezen kívül minden számban más képzőművésznek biztosít lehetőséget önálló grafikák és képregények közlésére.

// európa