/ /

Forgatókönyvírás hírek

Erdélyi alkotó treatmentje is nyert a tegnapi forgatókönyv-börzén

A szilágybagosi származású, Marosvásárhelyen élő Szabó Róbert Csaba A Pusztai banda című filmdráma-projektje, valamint két vígjáték, Villányi Dániel Kell egy csapat és Sallai Ervin Pult Fiksön című filmterve nyert a tegnap délután a Magyar Filmhét keretében megszervezett 3. Magyar Forgatókönyv Börzén. A 8 versenybe került treatment szerzői között volt még egy erdélyi versenyző: Bökös Borbála az 1989-es témájú, Szökés Nagyváradról című filmtervével.

// kárpát-medence

Filmötletvadászat a Filmalapnál

A Magyar Nemzeti Filmalap filmötletvadászatot hirdet, melynek célja, hogy végre előkerüljenek a fiók mélyéről, vagy most először papírra vetődjenek azok az ötletek, melyekből egy profi csapat közreműködésével akár a jövő mozisikerei is elkészülhetnek.

// kárpát-medence

Story-bemutató holnap

Holnap, 17 órai kezdettel kerül sor Kolozsváron Robert McKee világhírű forgatókönyvíró szakkönyve, a Story magyar fordításának „ősbemutatójára”. A helyszín a Bocskai-ház, a Sapientia EMTE Óváry-terme. A könyvet Szántai János forgatókönyvíró, filmkritikus méltatja, a bemutatón jelen lesznek a fordítók, Jakab-Benke Nándor és Zágoni Balázs.

// kárpát-medence

Story-könyvbemutató Kolozsváron

A Filmtett bemutatja Robert McKee világhírű forgatókönyvíró szakkönyve, a Story magyar fordítását pénteken, január 20-án 17 órai kezdettel. A helyszín a Bocskai-ház (Mátyás király utca 4), a Sapientia EMTE Óváry-terme. A könyvet Szántai János forgatókönyvíró, filmkritikus méltatja, a bemutatón részt vesz a két fordító, Jakab-Benke Nándor és Zágoni Balázs.

// kárpát-medence

Filmíró Napok a Millenárison

Forgatókönyvíró Napok névvel indít programsorozatot a Nemzeti Filmalap, a Fade In és a Millenáris. „Minden érdeklődőt szeretettel várunk nov. 23-án, szerdán 16–19 óra között a Fogadóban, ahol Andy Vajna, Havas Ágnes, ill. a Médiahatóság, az HBO és az MTV vezetői, valamint a Barátok közt, a Jóban rosszban és a Hacktion vezetőírói, producerei osztják meg gondolataikat a hazai tévés piacról" – áll a felhívásban. Részletes tematika alább.

// kárpát-medence