/ /

Francia filmnapok hírek

Francia Filmtavasz a magyarországi mozikban

Országszerte beköszönt a Francia Filmtavasz a mozikba: a csütörtöktől vasárnapig tartó vetítéssorozatban 9 friss francia mozgóképet mutatnak be a szervezők több budapesti és vidéki filmszínházban.

// kárpát-medence

Francia filmfesztivál kezdődik ma Kolozsváron

A Francia Kulturális Intézet 16. alkalommal megrendezendő vetítéssorozata november 15–18-án zajlik a Győzelem moziban. A fesztivál fókuszában idén Agnès Varda, Alain Resnais és Gilles Deleuze munkássága áll.

// kárpát-medence

Francia „filmsaláta” Budapesten

Francia filmválogatás kezdődik holnap a budapesti Puskin moziban. Július 18-ig napi két alkalommal „színes, édes és savanyú, változatos, sokszínű” összeállítást vetítenek az elmúlt hónapok francia sikerfilmjeiből. Az egységes jegyár 800 Ft.

// kárpát-medence

Francia filmnapok a kolozsvári Győzelem moziban

22 nagyjátékfilmet, 6 Cannes-ban szerepelt filmet mutat be, 9 premier előtti vetítést szervez a kolozsvári Francia Kultúrközpont november 3–5-én a Győzelem (Victoria) moziban. A jegy ára 8 lej, kedvezményesen 5 lej diákoknak, nyugdíjasoknak.

// kárpát-medence

Premier előtti filmek az I. Frankofón Filmnapokon

Nyolc ország – Belgium, Egyiptom, Franciaország, Marokkó, Románia, Svájc, Tunézia és Vietnám – legfrissebb filmjeit mutatja be a magyar közönségnek a február 24-én kezdődő első Frankofón Filmnapok programja, amely a korábbi Francia Filmnapok megszűnésével keletkezett űrt kívánja betölteni. (kultúra.hu)

// európa

Mától Francia Filmnapok Kolozsváron

Romániában 14. alkalommal szervezik meg a Francia Filmnapokat, melyre decemberben Bukarestben, Kolozsváron, Jászvárosban és Temesváron is sor kerül. A rendezvény célja a francia filmek népszerűsítése – legyen az friss alkotás, vagy akár régi klasszikusok. A kolozsvári vetítésekre december 3. és 5. között kerül sor a Művész (Arta) moziban.

// kárpát-medence

Nem lesznek többet Francia Filmnapok

Az [origo] filmklub értesülései szerint nem szervezik meg többé a Francia Filmnapok nevű rendezvényt. A 13 évet megélt eseménysorozaton minden évben nagyszerű francia alkotások debütáltak, és világhírű vendégek is megjelentek.

// kárpát-medence