/ /

Francia kultúrközpont hírek

Francia filmfesztivál kezdődik ma Kolozsváron

A Francia Kulturális Intézet 16. alkalommal megrendezendő vetítéssorozata november 15–18-án zajlik a Győzelem moziban. A fesztivál fókuszában idén Agnès Varda, Alain Resnais és Gilles Deleuze munkássága áll.

// kárpát-medence

Francia filmnapok a kolozsvári Győzelem moziban

22 nagyjátékfilmet, 6 Cannes-ban szerepelt filmet mutat be, 9 premier előtti vetítést szervez a kolozsvári Francia Kultúrközpont november 3–5-én a Győzelem (Victoria) moziban. A jegy ára 8 lej, kedvezményesen 5 lej diákoknak, nyugdíjasoknak.

// kárpát-medence

Mától Francia Filmnapok Kolozsváron

Romániában 14. alkalommal szervezik meg a Francia Filmnapokat, melyre decemberben Bukarestben, Kolozsváron, Jászvárosban és Temesváron is sor kerül. A rendezvény célja a francia filmek népszerűsítése – legyen az friss alkotás, vagy akár régi klasszikusok. A kolozsvári vetítésekre december 3. és 5. között kerül sor a Művész (Arta) moziban.

// kárpát-medence

Nagyon Rövid Filmek Fesztiválja

Május 7. és 9. között idén is megszervezik a Nagyon Rövid Filmek Nemzetközi Fesztiválját, mely 13 ország 80 városában, köztük 26 romániai városban fog zajlani. A Francia Kulturális Központ által szervezett fesztiválon nagyon rövid, maximum 3 perces filmek vehetnek részt – egyéb (műfaji) megkötés nincs.

// kárpát-medence