/ /

Friss hús hírek

Március végén kezdődik a Friss Hús

​Az 5. Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál március 29-én kezdődik és április 2-án zárul, helyszíne a budapesti Toldi mozi. A szervező daazo.com elsődleges ​célja ​a legújabb magyar és nemzetközi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum építése, ahol a visszajelzést kereső alkotók közönség előtt mutathatják meg alkotásaikat.

// kárpát-medence

Ők a 4. Friss Hús díjazottjai

Szerdától szombatig mutatták be a Toldi moziban a Friss Hús 4.0 rövidfilmfesztivál versenyprogramjába beválogatott magyar és nemzetközi rövidfilmet. A fesztivál utolsó napján, vasárnap ismétlő vetítéseken lehetett megnézni a fesztiválon vetített magyar filmeket. Vasárnap 16:30-kor adták át a fesztivál díjait.

// kárpát-medence

Friss Hús – friss program

Teljes a 4. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál programja. A március 30. és április 3. között megrendezendő fesztivál műsora 2014. januárja után készült, nemzetközi és magyar rövidfilmekből állt össze. Versenyben van egy erdélyi rendező filmje is: Visky Ábel Romanian Sunrise-a.

// kárpát-medence

Friss Hús 3.0 – A díjazottak

Múlt héten, szerdától szombatig mutatták be a buadpesti Toldi moziban a Friss Hús 3.0 rövidfilmfesztivál versenyprogramjába beválogatott 33 magyar és 15 nemzetközi rövidfilmet. A fesztivál utolsó napján, vasárnap ismétlő vetítéseken lehetett megnézni a fesztiválon vetített magyar filmeket. Vasárnap 18:00 órakor adták át a fesztivál díjait.

// kárpát-medence

Először lesz rövidfilmes pitch fórum a Friss Húson

A Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál fórumának a célja lehetőséget teremteni fiatal filmes alkotóknak előkészületben levő projektjeik prezentálására és azok megvitatására. A szervezők a tervek szerint 10 filmtervet választanak ki, amelyeket rangos szakmai zsűri előtt mutathatnak be az alkotók (rendezők/forgatókönyvírók/producerek – stábonként maximum hárman).

// kárpát-medence

Bucsi Réka animációja nyerte a 2. Friss Húst

Bucsi Réka asszociatív animációs filmje, a Symphony Nr. 42 nyerte a vasárnap véget ért Friss Hús 2.0 rövidfilmfesztivál magyar fődíját, a nemzetközi szekcióban a spanyol Chema García Ibarra Misterio című alkotását ítélték a legjobbnak.

// kárpát-medence

Holnap kezdődik a Friss Hús Budapest rövidfilmfesztivál

Március 27-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik az első vetítés a Toldi moziban. Csütörtök, péntek és szombat délután kerül sor a magyar és nemzetközi versenyprogram blokkjainak vetítéseire. A magyar program ismétlő vetítéseit, valamint a díjkiosztó eseményt március 30-án, vasárnap tartják. Különvetítések is lesznek a Cirko-Gejzír moziban.

// kárpát-medence

Február 20-ig lehet nevezni a Friss Hús második kiadására

A Daazo.com 2014 márciusában újra megszervezi a Friss Hús rövidfilmes fesztivált – immár nemzetközi versenyprogrammal egészítve ki a hazai szemlét. A négynapos fesztivál március 27-től 30-ig tart, a szakmai események mellett koncertek, bulik, illetve egyéb kulturális programok is várják a filmeseket és a moziszerető közönséget. A legjobb magyar rövidfilmes 100 000 forintos pénzdíjat nyer.  

// kárpát-medence

Friss hús: A Lágy eső és az Újratervezés nyert

A Daazo.com kisfilmes honlap teltházas vetítéseken mutatott be vadonatúj magyar rövidfilmeket a hétvégén a Toldi moziban. A Friss Hús minifesztivál közönsége Nagy Dénes Lágy eső és Tóth Barnabás Újratervezés című filmjét szerette legjobban. Az elnyert közönségdíj értelmében Nagy Dénes rendező és Dobos Tamás operatőr egy évig ingyen járhat a Toldi moziba, valamint a Sauska borválogatását és a Libri által felajánlott könyvcsomagot is hazavihették. Tóth Barnabás 12 perces filmjét pedig egy hónapon át műsoron tartja a mozi.

// kárpát-medence