/ /

Friss hús hírek

Március végén kezdődik a Friss Hús

​Az 5. Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál március 29-én kezdődik és április 2-án zárul, helyszíne a budapesti Toldi mozi. A szervező daazo.com elsődleges ​célja ​a legújabb magyar és nemzetközi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum építése, ahol a visszajelzést kereső alkotók közönség előtt mutathatják meg alkotásaikat.

// kárpát-medence

Ők a 4. Friss Hús díjazottjai

Szerdától szombatig mutatták be a Toldi moziban a Friss Hús 4.0 rövidfilmfesztivál versenyprogramjába beválogatott magyar és nemzetközi rövidfilmet. A fesztivál utolsó napján, vasárnap ismétlő vetítéseken lehetett megnézni a fesztiválon vetített magyar filmeket. Vasárnap 16:30-kor adták át a fesztivál díjait.

// kárpát-medence

Friss Hús – friss program

Teljes a 4. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál programja. A március 30. és április 3. között megrendezendő fesztivál műsora 2014. januárja után készült, nemzetközi és magyar rövidfilmekből állt össze. Versenyben van egy erdélyi rendező filmje is: Visky Ábel Romanian Sunrise-a.

// kárpát-medence

Friss Hús 3.0 – A díjazottak

Múlt héten, szerdától szombatig mutatták be a buadpesti Toldi moziban a Friss Hús 3.0 rövidfilmfesztivál versenyprogramjába beválogatott 33 magyar és 15 nemzetközi rövidfilmet. A fesztivál utolsó napján, vasárnap ismétlő vetítéseken lehetett megnézni a fesztiválon vetített magyar filmeket. Vasárnap 18:00 órakor adták át a fesztivál díjait.

// kárpát-medence

Először lesz rövidfilmes pitch fórum a Friss Húson

A Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál fórumának a célja lehetőséget teremteni fiatal filmes alkotóknak előkészületben levő projektjeik prezentálására és azok megvitatására. A szervezők a tervek szerint 10 filmtervet választanak ki, amelyeket rangos szakmai zsűri előtt mutathatnak be az alkotók (rendezők/forgatókönyvírók/producerek – stábonként maximum hárman).

// kárpát-medence

Bucsi Réka animációja nyerte a 2. Friss Húst

Bucsi Réka asszociatív animációs filmje, a Symphony Nr. 42 nyerte a vasárnap véget ért Friss Hús 2.0 rövidfilmfesztivál magyar fődíját, a nemzetközi szekcióban a spanyol Chema García Ibarra Misterio című alkotását ítélték a legjobbnak.

// kárpát-medence

Holnap kezdődik a Friss Hús Budapest rövidfilmfesztivál

Március 27-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik az első vetítés a Toldi moziban. Csütörtök, péntek és szombat délután kerül sor a magyar és nemzetközi versenyprogram blokkjainak vetítéseire. A magyar program ismétlő vetítéseit, valamint a díjkiosztó eseményt március 30-án, vasárnap tartják. Különvetítések is lesznek a Cirko-Gejzír moziban.

// kárpát-medence

Február 20-ig lehet nevezni a Friss Hús második kiadására

A Daazo.com 2014 márciusában újra megszervezi a Friss Hús rövidfilmes fesztivált – immár nemzetközi versenyprogrammal egészítve ki a hazai szemlét. A négynapos fesztivál március 27-től 30-ig tart, a szakmai események mellett koncertek, bulik, illetve egyéb kulturális programok is várják a filmeseket és a moziszerető közönséget. A legjobb magyar rövidfilmes 100 000 forintos pénzdíjat nyer.  

// kárpát-medence