/ /

Goda krisztina hírek

Újra forgat Goda Krisztina

Két nap fővárosi előforgatás után megkezdődött Kazincbarcikán a Divinyi Réka - Goda Krisztina alkotópáros által jegyzett Veszettek forgatása.

// kárpát-medence

3 magyar projekt is jelen van a 6. ScripTeasten Berlinben

8 európai országból 12 forgatókönyv érkezett az idei Berlinale ScripTeast programjában február 11–14. között. A forgatókönyvek között 4 lengyel, 3 magyar, és 1–1 román, bulgár, szlovák, szlovén és lett található.

// európa

Szakemberek a filmfinanszírozás jövőjéről

Nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a forgatókönyvek elbírálására a kialakulóban lévő új filmfinanszírozási rendszerben, és jobban számításba kellene venni a filmek utóéletét, valamint a filmforgalmazást – hangzott el szerdán Budapesten a magyar film jövőjéről rendezett kerekasztal-beszélgetésen. (kultúra.hu)

// kárpát-medence

9. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál

November 5-én este Goda Krisztina Kaméleon című filmje nyitja meg a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált a Laemmle filmszínházban. Az Egyesült Államokban 9. alkalommal látható válogatás a friss hazai filmtermésből. November 5–15. között a fesztivál főszervezője, Bunyik Béla tucatnyi magyar mozgóképet tűz műsorra a Raleigh moziban és a Los Angeles-i Magyar Házban.

// hollywood