A Google a Miramax filmjei körül legyeskedik A Google a Miramax filmjei körül legyeskedik

A Google a Miramax filmjei körül legyeskedik

Egy amerikai napilap szerint a Google a Miramax stúdió filmkatalógusa iránt érdeklődik, mivel egész estés filmekkel akarja bővíteni a YouTube kínálatát. (MTI)

A New York Post bennfentes forrásokra hivatkozva szellőztette meg, hogy a keresőóriás a Miramax filmjeivel gazdagítaná a YouTube tartalmát. A Google ugyanis szeretne egészestés filmeket kínálni a felhasználóknak a népszerű közösségi videomegosztó oldalon. Ha a stúdiónak és az internetes cégnek sikerül megegyeznie, több mint hétszáz filmmel indulhat a Google-mozi.

A Post ugyanakkor megemlítette, hogy a Google-nak versenytársa is akadt: a Netflix online videokölcsönzőnek szintén a miramaxos filmekre fáj a foga.

A Miramax – ahol olyan közönségsikerek készültek, mint a Trainspotting vagy a Nem vénnek való vidék – júliusban cserélt gazdát: a Walt Disney Co.-tól több mint 660 millió dollárért vásárolta meg a Filmyard Holdings.

A Google szóvivője csupán annyit fűzött a lapértesüléshez, hogy cége folyamatosan tárgyal stúdiókkal különböző témákról, és a Disney továbbra is értékes YouTube-partner maradt, ám a pletykákat és spekulációkat nem óhajtják kommentálni.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat