/ /

Groó diána hírek

Manchesterben is bemutatják Groó Diana Regina című filmjét

Groó Diana több fesztiváldíjjal jutalmazott Regina című dokumentumfilmjét is műsorra tűzik november 14-én Manchesterben, a Cornerhouse-ban a 17. zsidó filmfesztivál keretében. Az alkotás angol verziójában az Oscar- és Golden Globe-díjas, magyar származású angol színésznő, Rachel Weisz hangján szólal meg a főszereplő.

// kárpát-medence

Jeruzsálemben versenyez Groó Diana filmje

A július 4-én kezdődő Jeruzsálemi Nemzetközi Filmfesztiválon versenyez a Groó Diana rendezte Regina című magyar-brit-német koprodukció. A világ első rabbinőjéről szóló alkotás a fesztivál Jewish Experience elnevezésű versenyprogramjában lesz látható.

// európa

Dokumentumfilm-sorozat és szociológia kutatás bevándorlókról

Az Európai Unió Európai Integrációs Alapjának támogatásával a Katapult Film hatrészes dokumentumfilm- sorozatot készített Hegyek és tengerek között címmel. A széria hat, Magyarországra bevándorolt külföldi letelepedésének történetét mutatja be. A sorozat epizódjait Groó Diana, Török Ferenc, Gelléri Péter, Pálos György és Soós Kata rendezték, producerei Angelusz Iván és Soós Kata. A Hegyek és tengerek között módszertani alapját képezi egy, magyarországi diákok körében folytatott, az előítéletességet vizsgáló kutatásnak.

// kárpát-medence

Groó Diana: összefogásra van szükség a filmszakmában

Két filmterve is van a tavaly számos díjat nyert rendezőnőnek, Groó Dianának, ám a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) körüli bizonytalanságok miatt egyelőre „jegeli" mindkettőt. Az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, összefogásra van szükség a filmszakmában.

// kárpát-medence