/ /

Gyerekfilm hírek

Gyerekfilmfesztivált rendeznek áprilisban Budapesten

Cinemira címmel rendeznek nemzetközi gyerekfilm fesztivált Magyarországon első alkalommal április 6. és 8. között a budapesti Akvárium Klubban. A programon 4-14 éves gyerekeknek szóló kisfilmeket, animációkat és dokumentumfilmeket láthat a közönség.

// kárpát-medence

Magyar szinkronnal is vetít gyerekfilmet a 10. EducaTIFF

Már az Iskola Másként héten, március 26. és 30. között elkezdődik Kolozsváron a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál 10. alkalommal megszervezett, iskolásoknak szóló filmes oktatóprogramja, az EducaTIFF. Magyar szinkronnal is vetítenek filmet a Győzelem moziban.

// kárpát-medence

„Babás vetítések” lesznek a Kinóban

Egy év alatti gyerekeket és szüleiket, hangsúlyozottan felnőtteknek szóló filmekre várják a budapesti Kino moziban. A vetítéseken nem sötétítenek be teljesen, a hangerő is alacsonyabb lesz a megszokottnál. Az első alkalommal, szeptember 20-án az Audrey Tautou főszereplésével készült Mosás, vágás, ámítás című vígjáték kerül sorra. A mozi rendszeresíti a nagyobb gyerekeknek szóló hétvégi vetítéseket is.

// kárpát-medence

Ingyen mozizás a gyereknapon

Május 27-én, vasárnap Budapesten 8 helyszínen, Magyarország-szerte pedig másik 28 városban (többek között Debrecen, Győr, Kaposvár, Miskolc, Szeged, Szombathely és Zalaegerszeg) és 42 helyszínen rendezik meg másodszor az Aegon-Kedd Országos Gyermeknapi Rajzfilmünnepet.

// kárpát-medence