/ /

Hbo hírek

George R. R. Martin új sorozatról egyeztet az HBO-val

A szintén HBO-produkcióban készült Trónok harca irodalmi alapjaként szolgáló regények szerzője most sci-fin dolgozik. A címe Captain Cosmos, a története 1949-ben játszódik, egy olyan időszakban, amikor a tévé épp az amerikai nagyközönség meghódítására készült.

// hollywood

Sós Ágnes és Hajdú Eszter is nyert Triesztben

Sós Ágnes dokumentumfilmjét, a Szerelempatakot duplán díjazta tegnap este a 25. trieszti filmfesztivál: a legjobb dokumentumfilm díja mellett – amelyről a közönség döntött –, az Espansioni Egylet díját is megkapta. Sós Ágnes személyesen vette át a díjakat a záróceremónián. A január 17–22 között megrendezett jubileumi fesztiválon a Central European Initiative díjat Hajdú Eszter Ítélet Magyarországon című dokumentumfilmje nyerte el.

// európa

Együttműködik a Filmalap és az HBO

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) és a HBO Magyarország, hogy több magyar dokumentumfilm készüljön. A megállapodás lényege, hogy az egyes dokumentumfilmek az MNF és az HBO társfinanszírozásában fognak készülni, emellett a HBO segíti a filmek televíziós megjelenését is.

// kárpát-medence

Az HBO a Rózsa Flores-ügyről forgat

Magyarok a világ börtöneiben címmel készül dokumentumfilm egy bolíviai újság értesülései szerint, a stáb a San Pedro intézetben 2009 óta raboskodó Tóásó Előddel is interjút akar készíteni. (MTI)

// nagyvilág