/ /

Horváth lili hírek

A legjobb rendezés díját hozta haza Cottbusból a Szerdai gyerek

Magyar sikerrel zárult a hétvégén a kelet-európai filmek 25. születésnapját ünneplő cottbusi fesztiválja. Horváth Lili rendezői díjának jelentőségét növeli, hogy a versenyprogramban hozzá hasonló elsőfilmes és tapasztalt alkotók is versenyeztek.

// európa

Hét magyar film Cottbusban

A holnap kezdődő, németországi filmfesztiválon versenyez a Liza, a rókatündér, a Szerdai gyerek és a Kamaszkor vége, és van a programban többek közt Szabó István-film és magyar gyerekfilm is.

// kárpát-medence

Magyar filmterv kapott díjat a szarajevói filmfesztiválon

Az Atmen (Lélegzés) című osztrák produkciónak ítélték oda a fődíjat a szombat este Angelina Jolie jelenlétében befejeződött 17. szarajevói nemzetközi filmfesztiválon, amelyen a magyar Horváth Lili A szerdai gyermek című filmterve a fesztivál koprodukciós fórumának egyik díját nyerte el.

// nagyvilág

II. Kortárs magyar kis- és rövidfilmest

Június 9-én 19 órától kerül sor Budapesten, a Nyitott Műhelyben a Szerzői Filmklub szervezésében, a II. Kortárs magyar kis- és rövidfilmestre, hagyományteremtő céllal: minden évben nyár elején felhívják a figyelmet néhány jelesebb rövidfilmre.

// kárpát-medence

Operatőri díj Maly Róbertnek

Maly Róbertet méltatta Bronz-díjával az operatőrök jeles nemzetközi seregszemléje, a lengyelországi Lodzban megrendezett Camerimage filmfesztivál.

// európa