/ /

Hsc hírek

Háromszoros Oscar-díjas operatőr látogat a 10. Aranyszem fesztiválra

2013. december 12–16. között rendezik meg a X. Aranyszem Operatőr Fesztivált, melynek díszvendégeként Budapestre látogat Az utolsó tangó Párizsban, Az utolsó császár és az Apokalipszis most operatőre, Vittorio Storaro. Az operatőrök legnagyobb magyarországi mustráját Illés György, a Magyar Operatőrök Társasága (HSC) alapítójának születésnapja alkalmából rendezik meg évről évre.

// kárpát-medence

Ingyenes filmes szakmunkásképzést indít a HSC Stábiskola

2013. október 7-étől ingyenes filmes szakmunkásképzést szervez a HSC Stábiskola. Az egyhetes tanfolyamon segédoperatőrök, fókusz állítók, világosítók, rendezőasszisztensek mélyíthetik el már meglévő tudásukat, de olyanok jelentkezését is várják, akik még nem rendelkeznek filmes előképzettséggel, de az az álmuk, hogy a későbbiekben a filmgyártásban helyezkednek el. A kurzuson a szakma olyan kiemelkedő mesterei tanítanak majd, mint Hódi Jenő, a Budapest Film Akadémia vezetője, Jancsó Nyika vagy Koltai Lajos.

// kárpát-medence

Aranyszem Operatőr Fesztivál az Urániában

Hatodik alkalommal rendezi meg a Magyar Operatőrök Társasága (HSC) az Aranyszem Operatőr Fesztivált a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) támogatásával; a versenyfilmek vasárnaptól keddig láthatók a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.

// kárpát-medence

HSC-előadások: online közvetítés

Mindig van új a nap alatt – vallja a HSC (Magyar Operatőrök Társasága), melynek digitális továbbképzését március 17-én és 18-án online is közvetítik. Az analógtól a digitális világképig című program házigazdája a Magyar Filmlaboratórium. (EST.hu)

// kárpát-medence

Könyvvásár és újabb kiállítás a Filmszemlén

Január 30-tól február 2-ig tart a magyar DVD-filmek és kiadványok vására a MOM Park bevásárlóközpont földszintjén kialakított helyszínen. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban pedig Marjai Judit fotóművész képeit lehet megnézni.

// kárpát-medence