/ /

India hírek

Indiában himnuszt játszanak a mozik

A legfelsőbb bíróság határozata nyomán a filmvetítések előtt le kell játszani a himnuszt az indiai mozikban. A cél a „haza iránti tisztelet” erősítése.

// nagyvilág

Kalkuttában nyert a Szerdai gyerek

A legjobb mozgóképnek járó Arany Bengáli Tigris díjat nyerte el Horváth Lili első egészestés filmje a kalkuttai nemzetközi filmfesztiválon.

// nagyvilág

Elhunyt az indiai film nagyasszonya, a 102 éves Zohra Szehgal

Zohra Szehgal pályafutásának hét évtizede alatt milliókat szórakoztatott művészetével a filmvásznon és a színpadon. A bollywoodi és külföldi filmekben egyaránt nagy sikert arató színésznő Újdelhiben halt meg szívroham következtében egy kórházban, ahova napokkal ezelőtt került be betegsége miatt.

// nagyvilág

Magyar filmek Indiában

Almási Tamás, Dyga Zsombor, Gigor Attila, Pozsgai Zsolt, Sas Tamás és Sipos József filmjeit tűzi műsorra a trivandrumi nemzetközi filmfesztivál Magyar Fókusz programjában augusztus 9. és 15. között.

// nagyvilág

Magyar Fókusz az indiai filmfesztiválon

Hat magyar játékfilmet tűz műsorra a nyugat-indiai Pune nemzetközi filmfesztiválja a napokban: Groó Diana, Jancsó Miklós, Makk Károly, Miklauzic Bence, Vágvölgyi B. András és Vécsei Márton egy-egy alkotása van műsoron.

// nagyvilág

Magyar filmek Indiában

7 magyar játékfilmet tűz műsorra a 10. születésnapját ünneplő Chennai Nemzetközi Filmfesztivál, Bengaluruban négy magyar film gazdagítja a programot decemberben. Sipos József Eszter hagyatéka című Márai-adaptációját márciustól India-szerte műsorra tűzi az EU Filmfesztivál.

// nagyvilág