/ /

Ingmar bergman hírek

Ingmar Bergmant mégsem cserélték el

A korábban felröppent híresztelésekre rácáfolva kiderült, mégsem cserélték el újszülöttként Ingmar Bergmant. Mintegy fél évvel a svéd filmrendezőről szóló teória elterjesztése után DNS-vizsgálatok fény derítettek arra, hogy a Bergman által használt bélyegen talált nyálminta nem a 2007-ben elhunyt rendezőtől származik.

// európa

Elcserélt gyerek volt Ingmar Bergman?

Új DNS-vizsgálatok eredményei foglalkoztatják Ingmar Bergman svéd filmrendező tisztelőit, a tesztek alapján elképzelhető, hogy a 2007-ben elhunyt világhírű művész elcserélt gyerek volt. (MTI)

// európa

Bergman-forgatókönyv a kolozsvári színpadon

Ingmar Bergman Suttogások és sikolyok című kultfilmjének színpadi adaptációját viszi színre a Kolozsvári Állami Magyar Színház. A különlegesnek ígérkező előadást Andrei Şerban rendezte. A szintén általa színpadra vitt, 2007-ben a legjobb előadásának járó UNITER-díjjal kitüntetett Ványa bácsi után a Suttogások és sikolyok is különleges színházi csemegének ígérkezik. A bensőséges hangulatú produkció ugyanis a színház új stúdiótermében lesz látható, a nézőtér mindössze 75 férőhelyes.

// európa

Norvég üzletemberé lett a Bergman-birtok

Ismeretlen összegért egy dúsgazdag norvég üzletember vásárolta meg Ingmar Bergman néhai filmrendezőnek egy világtól elzárt kis szigeten fekvő idilli birtokát – közölte az MTI.

// európa

Ingmar Bergman szerelmei

A legutóbb megjelent Bergman-életrajzban (Ingmar Bergman: Dangerous liaisons) többek közt Liv Ullmann, Bibi Andersson és Lena Olin vall fergeteges szerelméről, amely a két éve elhunyt svéd rendezőóriáshoz fűzte.

// európa

Hollywood kezére juthat Ingmar Bergman háza

Elképzelhető, hogy végül a hollywoodi csillagok dollármilliói mentik meg Ingmar Bergman legendás filmrendező Farö szigetén fekvő birtokát: a két éve elhunyt művész nevét viselő alapítvány arra kapacitálja a hírességeket a Variety filmes szaklapban, hogy licitáljanak az árverésre bocsátott birtokra – tájékoztatott az MTI.

// európa

Elárverezik Ingmar Bergman házát

Elárverezik Ingmar Bergman, a két éve elhunyt világhírű svéd rendező házát, amely egy szigeten fekszik a skandináv ország déli részén – tájékoztatott az MTI.

// európa

Max von Sydow nyolcvanéves

Ma ünnepli nyolcvanadik születésnapját Max von Sydow, Ingmar Bergman egyik legfoglalkoztatottabb színésze.

// európa