Ismét diák-Oscarra jelöltek egy magyar filmet Ismét diák-Oscarra jelöltek egy magyar filmet

Ismét diák-Oscarra jelöltek egy magyar filmet

A 45. Student Academy Awards rövdifilm kategóriájának jelöltjei között szerepel Kovács István Ostrom című filmje.

A diák-Oscar hét kategóriájában összesen 39 diákfilm versenyez, a jelöltek listáját hétfőn tették közzé. A nemzetközi rövidfilmes mezőnyben hét alkotás szerepel, köztük Kovács István budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen készült Ostrom című alkotása.

A 23 perces Ostrom 1994-ben, a háború sújtotta Szarajevóban játszódik. „Főhőse egy magányos bosnyák nő, aki elindul, hogy vizet találjon magának, és végre hajat mosson a várva várt randevúja előtt. Életveszélyes terve végrehajtásától sem a szomszédai, sem a mesterlövészek nem tudják eltántorítani” – olvasható a szinopszisban.

A Betonzaj című kisjátékfilm és a Szürke senkik című háborús tévéfilm rendezője (interjúnk itt olvasható) ezzel a filmmel diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetem mesterszakán, Enyedi Ildikó osztályában. Az Ostrom különdíjat kapott a Friss Hús fesztiválon, a film nemzetközi bemutatója pedig a jelenleg zajló Szarajevói Nemzetközi Filmfesztiválon lesz.

Diák-Oscarra korábban is jelöltek magyar vizsgafilmeket: 2016-ban Kis Hajni Szép alak, 2017-ben pedig Freund Ádám Földiek című filmje volt versenyben.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat