/ /

Ítélet magyarországon hírek

Hajdú Eszter és Gerő Marcell nyerte a Verzió díjait

A közönség szavazatai alapján Hajdú Eszter Ítélet Magyarországon című filmje nyerte el az 1000 dolláros Verzió-díjat, a diákzsűri által odaítélt 100 000 forintos különdíjjal Gerő Marcell Káin gyermekei című alkotását jutalmazták Budapesten a 11. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál vasárnapi zárónapján.

// kárpát-medence

A Szerelempatak és az Ítélet Magyarországon az Astra műsorában

A közép- és kelet-európai régió hétköznapi drámáiról, a rendszerváltások hatásairól, etnikai konfliktusokról és háborús „sebekről” beszél az Astra Filmfesztivál idei válogatása. Október 6. és 12. között Szebenben, a Közép- és kelet-európai filmek szekcióban, levetítik Sós Ágnes Szerelempatakát és Hajdu Eszter Ítélet Magyarországon című filmjét is – közölték ma a szervezők.

// kárpát-medence

Két magyar filmet díjaztak Szarajevóban a hétvégén

Kilenc magyar filmet vetítettek a hétvégén zárult szarajevói fesztiválon, kettő közülük – a Hajdu Eszter rendezte Ítélet Magyarországon című dokumentumfilm és a Szőcs Petra rendezte A kivégzés című kisjátékfilm – összesen négy díjat szerzett meg.

// európa

Jancsó Miklósra emlékeznek Wiesbadenben

A Wiesbadenben ma kezdődő goEast filmfesztivál a Csend és kiáltás című film vetítésével emlékezik Jancsó Miklósra. A közép-európai film rangos fórumán lesz elsőízben látható Kerékgyártó Yvonne Free Entry címmel készült első játékfilmje.

// európa