/ /

Jameson cinefest hírek

Osztrák Oscar-esélyes film nyert a Cinefesten

14 nagyjátékfilm versenyben, mind magyarországi ősbemutató, 6 további nagyjátékfilm versenyen kívül, 9 filmklasszikus a PORT.hu CineClassics-blokkban, 19 kisjátékfilm, 10 dokfilm, 15 animációs film, 3 kiállítás, 3 workshop, konferenciák, számos szakmai találkozó – ez a szombat este véget ért 8. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál gyorsmérlege.

// kárpát-medence

Megkezdődött a Cinefest

A Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált sokan Magyarország legjobb filmes mustrájaként emlegetik; a hazai fesztiválok közül ennek legerősebb a versenyprogramja: tizennégy alkotásnak van itt a hazai premierje, köztük olyannak is, amelyet az amerikai bemutató előtt láthat a magyar közönség.

// kárpát-medence

Magyar koprodukciók a CineFesten

Két magyar részvételű nemzetközi koprodukcióban készült játékfilmmel, három magyar rövidfilmmel és két dokumentumfilmmel a versenyprogramban kezdődik a Jameson CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál szombat este.

// kárpát-medence

Válsággal zár a Jameson CineFest

Az Oscar-díjas Curtis Hanson Válság a Wall Streeten (Too Big to Fail) című műve zárja a 8. Jameson CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált. Az HBO 11 Emmy-díjra jelölt filmjét most először vetítik Magyarországon.

// kárpát-medence

 Jameson CineFest: megvan a teljes versenyprogram!

Teljes a lista: összeállt a 8. Jameson CineFest versenyprogramja. A program erősebb a tavalyinál is, sőt, az idei minden idők legerősebb magyarországi fesztivál-versenyprogramja. A szervezők célja változatlan: igazi nemzetközi filmfesztivál létrehozása Magyarországon, kompromisszumok nélkül.

// kárpát-medence