/ /

Jankovics marcell hírek

Mese, film és álom: Jankovics Marcell új könyve

Mese, film és álom címmel írt kétkötetes könyvet Jankovics Marcell Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, művelődéstörténész. A kötetet hétfőn este a magyar népmese napja alkalmából a Litea Könyvszalonban mutatják be.

// kárpát-medence

Jankovics Marcell és legújabb filmje Nagyváradon

Január 31-én 18 órai kezdettel, a Csillagocska Alapítvány és a Partiumi Magyar Művelődési Céh közös rendezésében először kerül Nagyváradon bemutatásra Az ember tragédiája. A vetítést követően közvetlen beszélgetésre kerül sor az alkotóval. A belépés ingyenes. A helyszín: KREK, Díszterem (Városháza u. 27).

// kárpát-medence

Többszáz iskolában használják Jankovics Marcell videoelőadásait

A Mozinet Online Kortárs Mozgóképmagazin a 2012–2013-as tanévben is meghirdette a középiskolás korosztálynak szóló mozgóképismereti vetélkedőjét, amely ezzel a 7. évébe lépett. Az oktatási program az évek során többezer diáknak nyújtott lehetőséget arra, hogy játékos formában, de magas színvonalon mélyítse el filmtörténeti és filmelméleti tudását.

// kárpát-medence

Jankovics-mesterkurzus lesz Krakkóban

Mesterkurzust tart Jankovics Marcell a krakkói Etudia&Anima nemzetközi filmfesztiválon. A lengyelországi rendezvény Jankovics világhírű rövidfilmjei mellett műsorra tűzi Az ember tragédiáját és válogatást mutat be Forgács Péter munkáiból.

// európa

Kolozsvárra érkezik Jankovics Marcell

Rendezője jelenlétében vetíti ma este 18.30-as kezdettel Jankovics Marcell Az ember tragédiája című animációs filmjét a kolozsvári Ffest. Délelőtt animációs workshopra várják az érdeklődőket.

// kárpát-medence