/ /

Japán hírek

Nem talál forgalmazóra Japánban az új Angelina Jolie-film

A Rendíthetetlen (Unbroken) ugyanis az amerikai olimpikon és háborús hős Louis „Louie” Zamperini története, aki a második világháborúban túléli repülőgépe lezuhanását, majd a japán hadsereg kezébe kerül, és fogolytáborba viszik, ahol embertelenül bánnak vele.

// nagyvilág

Kitiltanák Japánból Angelina Jolie-t

Angelina Jolie „rasszista”, ezért ki kellene tiltani az országból – mondják felháborodott japán nacionalisták a rendező-színésznő új filmje, az Unbroken apropóján. A film második világháborús történet, japán lágerekben sínylődő hadifoglyok drámája.

// nagyvilág

Új Godzilla-filmet terveznek Japánban

Tíz évvel a Godzilla: Final Wars után gyártója, a Toho stúdió ismét vászonra vinné az ikonikus karaktert. A film gyártása 2015 nyarán kezdődhet el, a bemutató egy évvel később várható. A rendező kiléte és a szereposztás egyelőre nem nyilvános.

// nagyvilág

Hayao Miyazaki visszavonul

Az Oscar-díjas japán animációsfilm-rendező megerősítette a nyári híreszteléseket: Miyazaki az L. A. Timesnak adott rövid interjúban elmondta, hogy nem tervez több egészestés filmet készíteni, viszont éppen egy mangán dolgozik.

// nagyvilág

Ridley Scott a japán katasztrófáról forgat

Ridley Scott világhírű brit rendező is részt vesz a Japánt 2011. március 11-én ért természeti katasztrófa és nukleáris válság első évfordulója alkalmából készülő dokumentumfilm forgatásában.

// nagyvilág