/ /

Kárpát-medencei hírek

Meghalt Sir Roger Moore

Ő alakította a legtöbbször (hétszer) James Bondot, és ő volt Simon Templar Az angyal (The Saint) című tévésorozatban. 89 éves volt.

// kárpát-medence

Természetfilm-fesztivál Kolozsváron

A gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál idei határon túli helyszíne Kolozsvár. A természetvédelmi értékekre és azok védelmére összpontosító filmverseny kolozsvári vetítéseinek a Sapientia EMTE aulája ad otthont május 26. és 28. között.

// kárpát-medence

Magyar filmek a TIFF-en

Öt nagyjátékfilm, két dokumentumfilm és egy Oscar-díjas kisjátékfilm – színvonalas magyar filmes válogatás lesz idén is a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon.

// kárpát-medence

Új, romkom-szekció a TIFF-en

A 16. kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) új szekciót indít az idén Alt.Rom.Com címmel, és a címmel összhangban alternatív, független, egyszóval: más romantikus vígjátékokat válogattak bele.

// kárpát-medence

Szerelem a Tranzitban

A Magyar Filmtörténeti Klub kolozsvári vetítései a frissen restaurált, tavaly Cannes-ban 45 év után újra bemutatott Szerelemmel folytatódnak május 9-én.

// kárpát-medence

A Körhinta is visszatér Cannes-ba

A Szegénylegények és a Szerelem után idén Fábri Zoltán Körhinta című klasszikusa tér vissza a Cannes-i Fesztiválra. A film premierje 61 évvel ezelőtt volt, ugyanitt.

// kárpát-medence