/ /

Kárpát-medencei hírek

Új szakmai programokkal bővült a Friss Hús

A Friss Hús rövidfilm-válogatásának vetítései mellett szakmai programok is várják a fesztivál közönségét. A kerekasztal-beszélgetések a filmszakma jelenlegi helyzetével, a televíziós sorozatok gyártásával és a fesztiváloztatással kapcsolatos kérdéseket járják körbe. 2018-ban is visszatér a pitchfórum és a kritikaíró workshop, illetve idén először lesz Suli-Mozi és filmes job market, a The Hollywood Reporter kritikusa, Boyd van Hoeij pedig a High School Musical 3. című modern klasszikust elemzi előadásában.

// kárpát-medence

Megvannak az Inkubátor Program pitchfórumának nyertesei

A Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor Programjának tíz döntőse személyesen mutatta be filmterveit a szakmai közönségnek és a zsűrinek a Toldi moziban megrendezett teltházas pitchfórumon. A filmalap célja a 2015-ben indított kezdeményezéssel a pályakezdő filmesek innovatív alkotói bemutatkozásának támogatása.

// kárpát-medence

Fesztiváldíjat nyert egy magyar transznemű filmszereplő Párizsban

Csillag Tamara Szilvia kapta a legjobb alakításért járó díjat a párizsi Mobile Film Fesztiválon. A zsűri 88 ország 1055 filmje közül 25 francia és 25 külföldi alkotást juttatott a döntőbe. A Le Monde és a Le Figaro című vezető francia lapok egyaránt kiemelték a magyar versenyfilmet tudósításaikban.

// kárpát-medence