/ /

Kathryn bigelow hírek

Kathryn Bigelow animációs filmet készített

Az Oscar-díjas amerikai rendező animációs rövidfilmmel – a címe: Last Days – tiltakozik az elefántok irtása és az elefántcsont-kereskedelem ellen, amelyet a terrorizmussal hoz összefüggésbe. A 3 perces film és a Bigelow kezdeményezésére elkészült holnap üzenete: vess véget az elefántcsont-kereskedelemmel pénzelt terrorizmusnak! Videó.

// nagyvilág

A rendezők is Afflecket díjazták

Folytatódott a hét végén Ben Affleck amerikai színész-rendező diadalmenete: az Amerikai Filmrendezők Céhe (DGA) szombat este őt választotta a legjobb rendezőnek Az Argo-akció című, az iráni túszdráma egy kevésbé ismert fejezetét feldolgozó filmjéért.

// hollywood

Egyre népszerűbb Amerikában a bin Laden-film

A hétvégi toplista vezető helyére tört az a Kathryn Bigelow rendezte játékfilm, amely Oszama bin Laden elfogatásáról szól. A Zero Dark Thirty 24 millió dolláros bevételt gyűjtött össze a bemutatója utáni negyedik hétvégén.

// hollywood

A Pentagon és a CIA vizsgálja, hogy titkos adatokhoz jutott-e a bin Laden-film rendezője

A Pentagon és a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) is vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy valóban titkos adatokhoz jutott-e Oszama bin Laden megölésével kapcsolatban Kathryn Bigelow Oscar-díjas rendező, aki az al-Kaida terrorszervezet néhai vezére utáni hajszáról készít filmet – közölte csütörtökön Peter King, az amerikai képviselőház belbiztonsági bizottságának republikánus elnöke.

// nagyvilág

Kathryn Bigelow Bin Ladenről forgat filmet

Izgalmas időzítés: már korábban megszerezte egy Kill Bin Laden című könyv megfilmesítésének jogait Kathryn Bigelow Oscar-díjas rendező, aki A bombák földjén című iraki katonai drámájával keltett nagy figyelmet. (prae)

// nagyvilág