/ /

Képzés hírek

Ingyenes filmes szakmunkásképzést indít a HSC Stábiskola

2013. október 7-étől ingyenes filmes szakmunkásképzést szervez a HSC Stábiskola. Az egyhetes tanfolyamon segédoperatőrök, fókusz állítók, világosítók, rendezőasszisztensek mélyíthetik el már meglévő tudásukat, de olyanok jelentkezését is várják, akik még nem rendelkeznek filmes előképzettséggel, de az az álmuk, hogy a későbbiekben a filmgyártásban helyezkednek el. A kurzuson a szakma olyan kiemelkedő mesterei tanítanak majd, mint Hódi Jenő, a Budapest Film Akadémia vezetője, Jancsó Nyika vagy Koltai Lajos.

// kárpát-medence

Filmrendező mesterképzést indít az SZFE

A Színház- és Filmművészeti Egyetem 2013-ben először indítja Filmrendező művész mesterszakát. A 4–8 fős osztályban zajló képzés komolyan veszi a tehetséggondozást: a szoros tutoriális tanár-diák kapcsolat mellett személyre szabott feladatokkal igyekszik a szakmai fejlődést biztosítani.

// kárpát-medence

 Filmszakmai továbbképzést hirdet a Dunaversitas

A Dunaversitas Egyesület tizenkettedik alkalommal indítja el egyéves mozgókép-szerkesztői, rendezői, operatőri mesterkurzusát a hazai és határon túli médiában tapasztalatot szerzett fiatal alkotók számára. Az egyesületet a magyar szellemi élet jeles képviselői alapították azzal a céllal, hogy a magyar nyelvű televíziózás számára képezzen kreatív szakembereket.

// kárpát-medence

Megnyílik Magyarország első filmszínész iskolája

2012 szeptemberében Magyarországon elsőként indul el a filmszínész mesterség oktatására létrehozott iskola, GO TO CASTING! néven. A hat féléves, speciális módszertan alapján működő iskola célja, hogy a magyar- és nemzetközi filmekben, televíziós produkciókban sokoldalúan és magas szinten képzett színészek kaphassanak munkát. A magas szintű oktatásra olyan nevek jelentik a garanciát, mint Salamon András, Pokorny Lia, Hámori Gabi vagy Kornis Mihály.

// kárpát-medence

Legyél Te is Polifilmes!

Mozizás, videózás, tévézés közben talán már megfordult a fejedben a gondolat, milyen lehet belülről szemlélni a mozgókép világát. Talán még azon is elgondolkodtál, milyen lenne ehhez a szakmához tartozni. A mozgóképes szakma rendkívül kiterjedt, a gyártástól a forgalmazáson át egészen a mozgóképek bemutatásáig rengeteg terület van. A néző számára ez a világ roppant színesnek és szórakoztatónak tűnik, ezért hajlamos olykor elfelejteni, milyen felkészültség, tudás áll a mozgóképes szakemberek mögött.

// kárpát-medence