Két francia dívával forgat az Arany Pálma-díjas Kore-eda Hirokazu Két francia dívával forgat az Arany Pálma-díjas Kore-eda Hirokazu

Két francia dívával forgat az Arany Pálma-díjas Kore-eda Hirokazu

A Shoplifters (Manbiki kazoku) Arany Pálma-díjas rendezője, Hirokazu Kore-eda parádés szereposztással forgatja következő filmjét.

Cannes-i sikere után nem sokkal a japán filmrendező megerősítette, amiről már korábban is írt a sajtó, hogy következő filmjében Juliette Binoche és Catherine Deneuve is szerepelt vállalt, illetve Ethan Hawke és Ludivine Sagnier (8 nő / 8 femmes) is csatlakozott hozzájuk.

A La verite című alkotást októberben és novemberben forgatják Franciaországban a francia 3B Productions és a rendező cége, a japán Bunbuku koprodukciójában.

Binoche és Hawke házaspárt alakítanak a filmben, akik az Egyesült Államokból térnek vissza Franciaországba, mikor a feleség anyja (Deneuve), egy híres színésznő közzéteszi az önéletírását. Találkozásuk alkalmával több minden kiderül. A forgatókönyv Kore-eda szinte 15 éve írt színpadi darabja alapján készült.

A rendező a forgatás egyik legnagyobb kihívásaként a nylevi és kulturális különbségeket említette.

Kore-eda már Arany Pálma-díja előtt is elismert filmrendezőnek számított, több filmjét bemutatták Cannes-ban, például a Nobody Knows (Dare mo shiranai, 2004), az Air Doll (Kûki ningyô, 2009) és az Our Little Sister (Umimachi Diary, 2015) címűeket. Like Father, Like Son (Soshite chichi ni naru, 2013) című filmjének remake-jogait Steven Spielberg vásárolta meg.

(Variety)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat