/ /

Kiállítás hírek

Saul fia fotókiállítás Sepsiszentgyörgyön

A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Tolerancia- és Lovag-termében Faceabout/Hátraarc címmel nyílt kiállítás tegnap este a Saul fia standfotósa, Hermann Ildi portréfotóiból. A kiállítást Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója és Czizek Gabriella, a Mai Manó Ház munkatársa és egyben a kiállítás kurátora nyitotta meg.

// kárpát-medence

Fényképezte Zsigmond Vilmos. Kiállítás Budapesten

A Harmadik típusú találkozások, a Szarvasvadász vagy a Fekete Dália Oscar-, BAFTA- és Emmy-díjas operatőre, az idén 85. születésnapját ünneplő Zsigmond Vilmos eddigi életművét bemutató grandiózus kiállítás nyílik a Tavaszi Fesztivál első programjaként április 11-én a Ludwig Múzeumban. A világon most először lesznek láthatóak a neves operatőr 1950-es évektől napjainkig készített fotográfiái. A mintegy 150 fotót és számos filmes bejátszást felsorakoztató anyag június 21-éig látogatható.

// kárpát-medence

MAGYAR ANIMÁCIÓ 100 – centenáriumi kiállítás a Pesti Vigadóban

A magyar animációsfilm-készítés 100 éves centenáriuma alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Pesti Vigadó közreműködésével február 10-én szakmai konferenciát és sajtótájékoztatót tart. Ezt követően Jankovics Marcell, az akadémia alelnöke, Fülöp József, a MOME rektora és Orosz Anna Ida kurátor megnyitja a MAGYAR ANIMÁCIÓ 100 című, március 1-jéig látogatható filmtörténeti kiállítást a Vigadó Makovecz termében.

// kárpát-medence

Némafilmsztárok arcképcsarnoka – kiállítás a Filmtettfeszten

Látványos és kalandos időutazásra hívja a székelyudvarhelyi filmrajongókat a 14. Filmtettfeszt Magyar Filmnapok. A Némafilmsztárok arcképcsarnoka főképp magyar, kivándorolt és külföldön híressé vált filmcsillag életútjába és karrierjébe enged bepillantást. A kiállításnak a székelyudvarhelyi Városi Könyvtár ad otthont, a megnyitó pénteken, október 3-án 17:30-kor kezdődik.

// kárpát-medence

Gál Franciskára emlékeznek Moszkvában

Egy itthon elfeledett magyar színésznőre, Gaál Franciskára, Berlin és Hollywood budapesti születésű sztárjára, az orosz közönség kedvencére emlékezik kiállítás májusban Moszkvában, a világ legnagyobb színházi múzeumában.

// nagyvilág

Agnieszka Holland-kiállítás nyílik Budapesten

Agnieszka Holland arcai címmel nyílik kiállítás holnap a budapesti Lengyel Intézetben. A lengyel filmgyártás Oscar-díjra is jelölt nagyasszonyának életéről és munkásságáról szóló anyag fotókból, filmismertetőkből és interjúrészletekből áll, 65. születésnapja előtt két nappal nyílik.

// kárpát-medence

A Nekem Budapesttel folytatódik a Pest megér egy estet! filmklub

A Városfilmklubban legközelebb – jövő kedden 19 órai kezdettel a budapesti Örökmozgóban – a fiatal magyar filmé és filmeseké lesz a főszerep. Történt ugyanis, hogy a Filmművészeti Egyetem Enyedi-Máthé osztálya Nekem Budapest címen készített szkeccsfilmet, amelyben személyes történeteket mesélnek el, a város számukra kedves kulisszái közt.

// kárpát-medence