/ /

Kína hírek

Elégedetlen a valóságshow-kkal a kínai médiafelügyelet

A valóságshow-k rendezőinek szakítaniuk kell a külföld majmolásával és mentesíteniük kell műsoraikat a közönségességet, az önzést és a pénz imádatát népszerűsítő tartalmaktól – állapította meg közleményében az elektronikus médiát és a nyomtatott sajtót, valamint a kiadóhivatalokat felügyelő kínai állami hivatal (SARFT).

// nagyvilág

Megvannak a kínai Arany Seprű-díj győztesei

A Tiny Times 3. című filmalkotás tarolt a legrosszabb kínai filmek hazai választásán: az Arany Seprű díjkiosztóján négy trófeát ítéltek neki, köztük „a legnagyobb csalódást okozó film” kategóriájában is győztes lett.

// nagyvilág

Kínában is van Arany Málna

Csak éppen Arany Seprű a neve: a távol-keleti országban nyilvánosságra hozták a legnagyobb csalódást hozott hazai filmeknek járó citromdíj jelöltlistáját. Valamennyien több mint 100 millió jüan (kb. 4,5 milliárd forint) jegybevételt értek el a hazájukban – közölte a kétes elismerés ötletgazdája a hétvégén Pekingben.

// nagyvilág

A szmog ihletett meg egy kínai filmrendezőt

A szmog ihlette meg Csia Csang-ko (Jia Zhangke) kínai filmrendezőt, aki megfogalmazása szerint „a megvilágosodást és nem a félelemkeltést” kívánja szolgálni új, frissen bemutatott rövidfilmjével.

// nagyvilág