/ /

Kino hírek

Ma van az animáció világnapja

Október 28-a az animáció világnapja. Megünneplését 2002-ben kezdeményezte a Nemzetközi Animációs Filmszövetség (ASIFA): e napra esett 1892-ben a mozgókép-vetítés egyik úttörője, Emile Reynaud Optikai Színházának első nyilvános vetítése Párizsban, azaz ezen a napon történt az egyik első próbálkozás a rajzolt figurák vetítésére.

// kárpát-medence

Bezár a Kino mozi

Az Odeont követően újabb művészmozi zár be Budapesten. Garancsi Ágnes, a Kino ügyvezetője a magyarnarancs.hu-nak elmondta: források híján nem tud tovább működni a mozi, ezért december 1-jétől bezár.

// kárpát-medence

„Babás vetítések” lesznek a Kinóban

Egy év alatti gyerekeket és szüleiket, hangsúlyozottan felnőtteknek szóló filmekre várják a budapesti Kino moziban. A vetítéseken nem sötétítenek be teljesen, a hangerő is alacsonyabb lesz a megszokottnál. Az első alkalommal, szeptember 20-án az Audrey Tautou főszereplésével készült Mosás, vágás, ámítás című vígjáték kerül sorra. A mozi rendszeresíti a nagyobb gyerekeknek szóló hétvégi vetítéseket is.

// kárpát-medence

Egyelőre tovább működhet a Kino mozi

Csütörtökön járt le annak a nyolcnapos fizetési felszólításnak a határideje, ami a Kino mozi bezárását helyezte kilátásba a felhalmozódott bérleti-díj tartozások miatt. A helyzetet az oldotta fel, hogy aznap délután aláírásra került a Magyar Nemzeti Filmalap támogatási szerződése a mozi márciusban beadott „gyorssegély” pályázatára vonatkozóan, amelynek köszönhetően e hét elején a tartozás kiegyenlíthető lesz.

// kárpát-medence

A bezárás küszöbén a Kino és a Tabán mozi

A napokban a két budapesti mozi türelmetlen fizetési felszólításban részesül az ingatlanok tulajdonosától, a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest Film Zrt-től – áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

// kárpát-medence

Kiskakas Animációs FIlmnapok a KINO moziban

Október 6. és 7. között negyedszer szervez a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animációs tanszéke KISKAKAS Animációs Filmnapokat, amely arra hivatott, hogy a MOME Animációs oktatási műhelyének legfrissebb termései mellett Európai neves animációs iskoláit és azok munkáit bemutassa a magyar közönségnek.

// kárpát-medence