/ /

Kollarik tamás hírek

Média Mecenatúra, gyakorlatban

Tavaly egy új kezdeményezésről beszélt, idén a működését értékeli – a Filmtettfeszt vendége lesz szombaton dr. Kollarik Tamás, az NMHH Médiatanácsa Mecenatúra programjának koordinátora.

// kárpát-medence

14. Filmtettfeszt: Bemutatkozik a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja

A program keretében mostanig közel 450 különféle műfajú film, audiovizuális online tartalom, valamint forgatókönyv megvalósításához adott támogatást a Médiatanács. A programra eddig is pályázhattak határon túli alkotók, 2014 őszétől azonban a Médiatanács határon túli keretet különített el a programon belül. A lehetőségekről a nyitófilm, A berni követ vetítése utáni közönségtalálkozón lehet többet megtudni a programot koordináló Kollarik Tamástól.

// kárpát-medence

10 ismeretterjesztő filmet támogat a médiatanács

Az ÁVH gazdasági bűncselekményeiről, Makovecz Imre építész életművéről, valamint magyar fizikusok a genfi CERN kutatóközpontjában végzett munkájáról is készülnek filmek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának támogatásában.

// kárpát-medence

Ősztől pályázhatnak a filmesek a Médiatanácsnál

A következő évre 700 millió forintos keretösszegre pályázhatnak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsánál a dokumentum-, tudományos ismeretterjesztő, kisjáték- és rövid animációs filmek készítői; a kiírások ősszel születhetnek meg.

// kárpát-medence