/ /

Kolozsvár hírek

Időutazás privát filmekkel Kolozsváron

A 17. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és az Erdélyi Audiovizuális Archívum egyedülálló időutazásra hívja a kolozsváriakat: fényképek és archív mozgókép-felvételek által október 7-én, szombaton nyerhetnek betekintést a 20. század eleji kincses város hétköznapjaiba: Orbán Lajos fényképész és Kemény János báró más-más szemszögből nyújt varázslatos képet az akkori világról.

// kárpát-medence

Új, romkom-szekció a TIFF-en

A 16. kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) új szekciót indít az idén Alt.Rom.Com címmel, és a címmel összhangban alternatív, független, egyszóval: más romantikus vígjátékokat válogattak bele.

// kárpát-medence

Szerelem a Tranzitban

A Magyar Filmtörténeti Klub kolozsvári vetítései a frissen restaurált, tavaly Cannes-ban 45 év után újra bemutatott Szerelemmel folytatódnak május 9-én.

// kárpát-medence

Gulag. Filmbemutató és kerekasztal-beszélgetés Kolozsváron

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem dokumentumfilm-bemutatóval zárja a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve keretében szervezett programjait. A rendezvény helyszíne az egyetem Tordai úti épülete, kezdési időpontja február 25., 11 óra.

// kárpát-medence