/ /

Kolozsvári magyar filmnapok hírek

Itt az idei Kolozsvári Magyar Napok filmes műsora!

Augusztus 18–23., Művész mozi, Tranzit Ház és a Sapientia EMTE új épülete – ekkor és itt lehet idén nyáron magyar filmet nézni Kolozsváron, ráadásul ingyen. A három szervező ismét a Tranzit Alapítvány, az Erdélyi Magyar Filmszövetség és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, számos partnerükkel együtt. A teljes program alább.

// kárpát-medence

„Filmkocsma” nyílik ma este Kolozsváron

A 4. Kolozsvári Magyar Napok idején Filmkocsma programot szervez az Erdélyi Magyar Filmszövetség és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. A program helyszíne a TIFF-ház (Egyetem utca 6. sz.), partner a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Kulturális Intézet.

// kárpát-medence

4. Kolozsvári Magyar Napok: minden eddiginél gazdagabb filmes program

Az eddigi három „magyarnapos” filmterméshez képest az idén sokkal több film lesz, immár három helyszínen – derült ki a Kolozsvári Magyar Filmnapok szervezői által tartott sajtótájékoztatón. Könczei Csilla és Schneider Tibor a Tranzit-házban sorra kerülő Kolozsvári Filmszemle programját ismertette; Lakatos Róbert, az Erdélyi Magyar Filmszövetség  képviselője és Szenkovics Dező, a Sapientia – EMTE szóvivője pedig az új, Filmhíd szekció filmjeiről beszélt.

// kárpát-medence

Magyar filmeket vetítenek jövő héten Kolozsváron

Augusztus 21. és 24. között, minden délelőtt rajzfilmvetítésekkel várják a legkisebbeket a IV. Kolozsvári Magyar Napok szervezői. A délután a magyar filmeken szórakozni vágyó felnőtteké lesz: erdélyi műhelyek alkotásai, illetve az utóbbi évek magyar filmtermésének néhány darabja került műsorra. A helyszínek: Művész mozi, TIFF-ház, Tranzit Ház.

// kárpát-medence

Magyar filmvetítések Kolozsváron

A tegnap kezdődött 3. Kolozsvári Magyar Napok keretében filmnapokat szervez a Tranzit Alapítvány, partnerei a Babeş-Bolyai Tudományegyetem, a Filmtett Egyesület, a Kolozsvári Televízió, a kukker.ro, a Minimum Party, a Sapientia EMTE, a Transindex, valamint Videopontes stúdió.

// kárpát-medence

Holnap kezdődik a II. Kolozsvári Magyar Filmnapok

A Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozat keretében 2011. augusztus 16. és 18. között második alkalommal kerül megrendezésre a Kolozsvári Magyar Filmnapok, mely sokszínű kínálatával a magyar filmgyártás múltját, jelenét és jövőjét is magába foglalja.

// kárpát-medence