/ /

Könyvbemutató hírek

Zsidó sorsok magyar filmen – könyvbemutató Budapesten

Elkészült a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és folyóirata, a Szombat 2001-ben megjelent könyvének új és bővített kiadása. A tanulmánykötet kiegészült az időközben bemutatott jelentős magyar filmalkotásokkal, mint a Sorstalanság (r. Koltai Lajos), a Saul fia (r. Nemes-Jeles László), a Regina (r. Groó Diana), a Hajnali láz (r. Gárdos Péter), és két rövidfilm a Türelem (r. Jeles-Nemes László) és Tell Your Children (r. Salamon András).

// kárpát-medence

Story-bemutató pénteken Budapesten

Robert McKee Story című könyvének bemutatója február 3-án, pénteken 13:30-kor kezdődik az Uránia filmszínház kávézójában. Az 1997-ben megjelent, magyar nyelvre frissen lefordított forgatókönyvírói szakkönyvet Ruttkay Zsófia méltatja; a bemutatón jelen lesz a két fordító, Jakab-Benke Nándor és Zágoni Balázs is. A könyv a kolozsvári Filmtett Egyesület gondozásában jelent meg tavaly decemberben.

// kárpát-medence

McKee: Story – Könyvbemutató Budapesten

A Filmtett bemutatja Robert McKee Story című forgatókönyvírói alapművét a 43. Magyar Filmszemle egyik helyszíneként szolgáló Uránia Nemzeti Filmszínházban február 3-án délután fél 2 órai kezdettel. A bemutatón részt vesz a két fordító, Jakab-Benke Nándor és Zágoni Balázs; a könyvet méltatja Ruttkay Zsófia forgatókönyvíró.

// kárpát-medence

Story-könyvbemutató Kolozsváron

A Filmtett bemutatja Robert McKee világhírű forgatókönyvíró szakkönyve, a Story magyar fordítását pénteken, január 20-án 17 órai kezdettel. A helyszín a Bocskai-ház (Mátyás király utca 4), a Sapientia EMTE Óváry-terme. A könyvet Szántai János forgatókönyvíró, filmkritikus méltatja, a bemutatón részt vesz a két fordító, Jakab-Benke Nándor és Zágoni Balázs.

// kárpát-medence