/ /

Liza, a rókatündér hírek

Hét magyar film Cottbusban

A holnap kezdődő, németországi filmfesztiválon versenyez a Liza, a rókatündér, a Szerdai gyerek és a Kamaszkor vége, és van a programban többek közt Szabó István-film és magyar gyerekfilm is.

// kárpát-medence

Kezdődik a palicsi filmfesztivál

Roy Andersson nyitja meg szombaton az Európai Filmek Nemzetközi Fesztiválját Palicson, amelyen több mint 90 filmet mutatnak be 9 kategóriában július 18. és 24. között.

// kárpát-medence

Seattle-ben nyert a Liza

Portugália, Belgium, Hollandia, Spanyolország és Brazília után Amerikában is díjazták Ujj Mészáros Károly első mozifilmjét a Liza, a rókatündért.

// nagyvilág

Meghaladta a 100 000-es nézőszámot a Liza

Ujj Mészáros Károly filmje, a Filmteam gyártásában készült Liza, a rókatündér 10. hete tartja magát a mozik műsorán és a TOP 10-es listán, és csütörtökre virradóra átlépte a 100 000-es álomhatárt. Az eddig mintegy 136 millió forintos bruttó bevételt termelő film a Magyar Nemzeti Filmalap történetének 3. legnézettebb alkotása a Coming out (142 000) és a Megdönteni Hajnal Tímeát (105 000) után.

// kárpát-medence

Több mint 50 000-en látták a Lizát

Ujj Mészáros Károly abszurd romantikus vígjátéka, a Liza a rókatündér néhány napja kapta meg a 35. Fantasporto fődíját és a legjobb vizuális effektekért járó díjat. A szakmai siker mellett a hazai közönség elismerését is elnyerte a film: a február 19-i premier utáni 20 napban több mint 50 000-en váltottak rá jegyet.

// kárpát-medence