/ /

Locarno hírek

Francia film kapta meg az Arany Leopárdot

Jean-Claude Brisseau La fille de nulle part című filmdrámája nyerte el a szombat este zárult 65. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál 75 000 euró értékű fődíját. A film mindössze 62 000 euróból készült, a rendező saját megtakarításaiból és saját párizsi lakásában forgott. Egy öreg özvegyemberről szól, akinek az élete egy csapásra megváltozik, amikor a gyógyuláshoz segít egy fiatal, beteg, hajléktalan lányt. A Locarnói Nemzetközi Filmfesztivált idén augusztus 1–11-én szervezték meg Svájc legalacsonyabban fekvő városában.

// európa

Román sikerek a Locarnói Filmfesztiválon

A 64. Locarnói Filmfesztivál fődíját egy argentin-svájci film nyerte, Adrian Sitaru román rendező neve pedig több kategóriában is feltűnik a nyertesek között.

// európa

Felméri Cecília Locarnóban

Felméri Cecília Végtelen percek című rövidfilmjét meghívta az augusztusi locarnói filmfesztivál. A magyar–román koprodukcióban készült mozgókép az A-kategóriás nemzetközi seregszemle versenyprogramjában indul az Arany Leopárdért.

// európa

Román és magyar sikerek a Locarnói Filmfesztiválon

Fliegauf Benedek első angol nyelvű játékfilmjét, a Wombot különdíjával méltatta az ifjúsági zsűri. A Katapult Film koprodukciójában készült Morgen című román-magyar-francia alkotás, Marian Crişan első játékfilmje négy díjat, köztük a zsűri különdíját is elnyerte Locarnóban.

// európa

Román és magyar rendezők a locarnói Arany Leopárdért

Nyilvánosságra hozták a locarnói filmfesztivál versenyprogramját: Fliegauf Benedek német-magyar-francia koprodukcióban készült Womb című filmje indul az Arany Leopárdért. A Katapult Film koprodukciójában készült Morgen című román-magyar-francia alkotás, Marian Crişan első játékfilmje szintén a versenyprogramba kapott meghívást.

// európa