/ /

Locarnoi filmfesztivál hírek

Giancarlo Giannini lesz Locarno életműdíjasa

Életműdíjjal tünteti ki több mint öt évtizedet felölelő színészi pályafutásáért Giancarlo Gainnini olasz színészt a locarnói filmfesztivál augusztusban – számolt be róla tegnap a Variety.

// nagyvilág

Francia film kapta meg az Arany Leopárdot

Jean-Claude Brisseau La fille de nulle part című filmdrámája nyerte el a szombat este zárult 65. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál 75 000 euró értékű fődíját. A film mindössze 62 000 euróból készült, a rendező saját megtakarításaiból és saját párizsi lakásában forgott. Egy öreg özvegyemberről szól, akinek az élete egy csapásra megváltozik, amikor a gyógyuláshoz segít egy fiatal, beteg, hajléktalan lányt. A Locarnói Nemzetközi Filmfesztivált idén augusztus 1–11-én szervezték meg Svájc legalacsonyabban fekvő városában.

// európa

Alain Delon és Charlotte Rampling is megy Locarnóba

Összesen 19 játék- és dokumentumfilm verseng a 65. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál fődíjáért, az Arany Leopárdért augusztus 1. és 11. között; a rangos svájci mustra vendége lesz Alain Delon és Charlotte Rampling is.

// európa

Román sikerek a Locarnói Filmfesztiválon

A 64. Locarnói Filmfesztivál fődíját egy argentin-svájci film nyerte, Adrian Sitaru román rendező neve pedig több kategóriában is feltűnik a nyertesek között.

// európa

Felméri Cecília Locarnóban

Felméri Cecília Végtelen percek című rövidfilmjét meghívta az augusztusi locarnói filmfesztivál. A magyar–román koprodukcióban készült mozgókép az A-kategóriás nemzetközi seregszemle versenyprogramjában indul az Arany Leopárdért.

// európa