/ /

Lugosi béla hírek

Lugosi Béláról nevezték el a lugosi mozit

Két vetítőteremmel, modern moziélménnyel várja a nézőket a bánsági város egyetlen megmaradt és frissen felújított mozija. A megújult intézményt a város neves szülöttéről, Lugosi Béláról, Drakula gróf hollywoodi megformálójáról, számos klasszikus horrorfilm sztárjáról nevezték el.

// kárpát-medence

Alternatív erdélyi filmtörténet – a 14. Filmtettfeszten

A Filmtettfeszt mindig is nagy hangsúlyt fektetett a friss erdélyi filmalkotások és a helyi vonatkozású, filmtörténeti ínyencségek bemutatására egyaránt. Ennek a szellemében idén sem maradhat ki a műsorból az erdélyi rövidfilm-válogatás, illetve egy infotainment jellegű programpont, amely lazább szálakkal kötődik a régióhoz, szorosabban egy tavalyi műsorszámhoz. A kolozsvári Insomnia Caféban kezdődik szombat este 8 órakor.

// kárpát-medence

Lugosi Béla Filmklub reboot

Újraindul a Lugosi Béla Filmklub február 14-én, kedden a kolozsvári Insomnia kávéházban. A vetítések minden kedden 19:30-kor kezdődnek.

// kárpát-medence

Elárverezik Marilyn Monroe karikagyűrűjét

Számos hollywoodi relikvia kerül kalapács alá egy holnap kezdődő árverésen Hollywoodban. Elárverezik Dorothy piros cipellőjét, Marilyn Monroe karikagyűrűjét és a Jóbarátok kanapéját is. (MTI)

// hollywood