/ /

Lux-díj hírek

Lux-díjra jelölték a Saul fiát

Két magyar vonatkozású film, Nemes Jeles László Saul fia című alkotása és Alexander Nanau román-magyar-német koprodukcióban készült Totó és nővérei című filmje is bekerült az idei Lux-díj 10 elődöntős filmje közé.

// európa

Nem lehet Lux-díjas a Fehér isten

Az első körben kiválasztott 10 esélyes film között még szerepelt, ám az Európai Parlament által odaítélt Lux-díjra jelölt három alkotás közé már nem került be Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmje – derül ki a díj honlapján ma közzétett listából.

// kárpát-medence

Bejelentették a Lux-díj idei három döntősét

Bejelentették a Lux-díjra idén esélyes filmek címét: az Európai Parlament filmdíjáért a belga The Broken Circle Breakdown, az angol The Selfish Giant és az olasz-francia koprodukciós Miele című filmek versenyezhetnek. 

// európa

Andrea Segre filmje kapta a Lux-díjat

Az Io sono Li (Shun Li and the Poet) című olasz játékfilm nyerte el az Európai Parlament Lux-díját – jelentette be november 21-én Strasbourgban az EP elnöke, Martin Schulz.

// európa

Francia film nyerte el az idei Lux-díjat

A Kilimandzsáró hava (Les neiges du Kilimanjaro) című francia film kapta az idei Lux-díjat, az Európai Parlament (EP) filmes kitüntetését – jelentette be Jerzy Buzek, az EP elnöke szerdán a testület strasbourgi plenáris ülésén. (kultura.hu, MTI)

// európa